Burgerstore | Stekbord Kolstål Rough – Helsvetsad modell | För all inomhus matlagning, smashburgers och matlagning med vätska/fett


Vi kan Hamburgare – Här hittar du produkterna som tog oss till Guldet bland hamburgereliten. Smashjärn, pressar, hamburgerbröd, smältkupor, stekbord, spadar, pannor och andra tillbehör.
Att smasha till en burgare gör att den får en underbart välsmakade stekyta så kallad crust. Det är en reaktion som skapar detta som kallas maillard, det är en kemisk reaktion som sker mellan kolhydrater och aminosyror, vilket ger en brun färg och en mångfald av smak- och doftnyanser.
För att göra en smashburgare på rätt sätt behöver du säkerställa följande saker.
1. Färs med hög fetthalt , minst 20% , gärna 25% (ex. Högrev + bringa)
2. Färsen skall tryckas ut mot en het yta , sikta på 280grader
3. Ytan skall vara helt torr och du skall inte använda något fett.
Passar alla värmekällor – helt tätt, ordentliga handtag och med uppvikt framkant
Här finns information om skillnader, användningsguide och garantiinformtion
Jag undrar vad som är skillnaden mellan Kolstål och Rostfritt?
Frågeställning/Skillnad | Kolstål | Rostfritt |
Fungerar på alla värmekällor | Ja | Nej |
Fungerar på induktion | Ja | Nej |
Fungerar i ugn | Ja | Ja |
Fungerar på grillen (gasol, kol, öppen eld, pellets) | Ja | Ja |
Skall rengöras innan första användning | Ja | Ja |
Kan man diska med diskmedel | Nej | Ja |
Kan diskas med varmt vatten | Ja | Ja |
Kan skrapas ren | Ja | Ja |
Kan brännas ren | Ja | Nej |
Kan man diska när den är varm | Nej | Nej |
Behöver brännas in (seasoning) | Nej | Nej |
Kan med fördel brännas in | Ja | Nej |
Behöver tillsätta fett när man steker | ja/nej | Ja |
Behöver oljas in efter användning | Ja | Nej |
Kan innehålla mindre repor vid leverans | Ja | Ja |
Värmetålighet Hög | Ja | Nej |
Kan slå sig vid temperaturer över 300c | Nej | Nej |
Kan slå sig vid temperaturer över 400c | Nej | Nej |
Kan slå sig vid temperaturer över 500c | Ja | Ja |
Ett helsvetsat bord är mer lämplig för matlagning inomhus på spisen eftersom det är helt tätt. Denna modell fungerar bra för alla typer av värmekällor.
Öppet bord funkar perfekt för grill , öppen eld men kan också användas för smashburgare inomhus om man är försiktig.
Passar perfekt till grillar, över öppen eld m.m – Öppen framkant, ordentliga handtag. Du kan använda denna inne på spisen till t.ex. smasburgers men var uppmärksam att fett kan rinna ut på spisen.