Allt för Hamburgare med fokus på smashburger

Bild

Vi på Burgerstore guidar dig genom allt du behöver veta för att skapa den perfekta smashburgaren.

Vi erbjuder produkter som smashjärn, pressar, hamburgerbröd, och andra tillbehör nödvändiga för att uppnå din bästa nivå inom hamburgervärlden.
För dig som är intresserad av att fördjupa sig i smashburger-tekniken hemma i ditt kök, erbjuder vi på Burgerstore även paketpriser på våra produkter. På dennna sida hittar du mer information och tips om hur du lagar smashburgare

Vanligen tittar våra besökare på detta:

Hur du smashar en burgare - Klicka här
Populära produkter - Klicka här
Mer om smashjärn - Klicka här
Recept på vårt vinnarbidrag SM guld i hamburgare - klicka här

Smashjärn på köpet till utvalda stekbord

Populärt just nu

Vi kan Hamburgare – Här hittar du produkterna som tog oss till Guldet bland hamburgereliten. Smashjärn, pressar, hamburgerbröd, smältkupor, stekbord, spadar, pannor och andra tillbehör. Upptäck våra paketpriser – Alltid på Burgerstore

Frågor om stekbord

Ett stekbord från Burgerstore kostar mellan 499:- upp till 2990:-

Ett helsvetsat bord är mer lämplig för matlagning inomhus på spisen eftersom det är helt tätt. Denna modell fungerar bra för alla typer av värmekällor.

Öppet bord funkar perfekt för grill , öppen eld men kan också användas för smashburgare inomhus om man är försiktig.

Ett stekbord i kolstål leder värme långsammare än rostfritt, en stor fördel med det är att man kan hålla en jämnare värme med kolstål. Rostfritt tål ca 350 grader medan kolstål tåll 550 grader och mer än så. Kolstål behöver man bränna in med fett och kräver sedan mindre fett när man steker medan ett rostfritt stekbord diskas och kräver mer fett vis stekning. 

Ja, du hittar den här : Skötselanvisning produkter i kolstål – Burgerstore  

Du kan även kolla på våran Youtube hur man bränner in ett stekbord i kolstål – https://youtu.be/H0k4UbGafms

  • För att bibehålla ett rostfritt stekbord i bästa skick är det viktigt att:

  • Regelbundet rengöra ytan med varmt vatten och mild tvål eller en speciell rostfri stålrengöring.

  • Undvika att använda stålull eller hårda rengöringsmedel som kan repa ytan.

  • Kontrollera regelbundet att alla delar och anslutningar är i gott skick och fungerar korrekt.

Livslängden för ett rostfritt stekbord beror på användning och underhåll, men de är kända för att vara mycket hållbara och kan hålla i många år om de sköts ordentligt.

Hoppas att dessa svar hjälper till att klargöra några vanliga frågor om rostfria stekbord!

Smashjärn

Innehållet kan inte visas

Lär dig smasha burgare som eliten.

Team Burgerstore tog hem SM i hamburgare 2021 (Se även den videon som finns i våran kanal) nu träffar vi Rami från Team Burgerstore & Micke Karlsson som vann åren innan 2019 och 2020 !

Lär dig steg-för-steg hur du ska tänka och vilka råvaror du behöver för att få en riktigt bra burgare hemma

FAQ om Smashburgare

Att smasha till en burgare gör att den får en underbart välsmakade stekyta så kallad crust. Det är en reaktion som skapar detta som kallas maillard, det är en kemisk reaktion som sker mellan kolhydrater och aminosyror, vilket ger en brun färg och en mångfald av smak- och doftnyanser.

För att göra en smashburgare på rätt sätt behöver du säkerställa följande saker.

1. Färs med hög fetthalt , minst 20% , gärna 25% (ex. Högrev + bringa)
2. Färsen skall tryckas ut mot en het yta , sikta på minst 280grader
3. Stekytan skall vara helt torr och du skall inte använda något fett.

När du lägger bollen eller pucken på stekbordet eller stekpannan så låt den ligga ca 5-10 sekunder och sedan vänd den en gång innan du smashar ut den. Då kommer inte färsen fastna på smashjärnet eller det du trycker ut med

När du smashar så tryck jämnt , tjockleken skall vara ca 7-8 mm , håll kvar någon sekund. Vi har också distans smashjärn som hjälper dig att alltid få rätt tjocklek

Salta och peppra på ovanytan , du kan också ringla yellowmustard för att få en extra djup smak

Det är dags att vända när det bubblar, du kan också se att ytterkanterna börjar bli mörkbruna och crustiga (ca 30 sekunder)

Vänd köttet med en riktigt vass stekspade, du måste få med all stekyta.

När du gör smashburgare skall köttet vila , ta av köttet och låt vila ca 30-60 sekunder innan du lägger det på burgaren

Laga smashburgare

Innehållet kan inte visas

Recept på Sveriges bästa burgare

Ingredienser för minst 4 burgare

800 gr Burgarfärs 60% Högrev och 40% bringa
16 skivor Burgarcheddar från Väddögårdsmejeri (enligt oss)
8 st 4” Hamburgerbröd 
Dressing , Picklad gurka, silverlök, srirachaketchup.
Burgaren skall smashas, brödet rostas - Du hittar alla ingredienser och instruktioner i beskrivningen på vår Youtube video.

Vad tycker våra kunder?

Burgerstore Sweden

Innehållet kan inte visas

Hos oss hittar du allt du behöver för att göra burgare i världsklass, oavsett om du står hemma i köket eller i din foodtruck. Vi har kunder från flera kända hamburgerkedjor runt om i Sverige, det visar att våra produkter tål tuffa tag.

Runda stekbord

Burgerpinnar

Burgermerch