Recept på pizzadeg
Att baka pizza hemma
Gör din egen pizzadeg istället för att köpa färdig. Det är enklare än du tror och mycket godare. Vi har recept på pizzadeg som du kan köra i ugnen på plåt , på pizzastål eller sten.
Vanliga frågor kring pizzadeg
– Vilket mjöl är bäst till pizzadeg?
Till pizza använder många tipo 00 med hög glutenhalt. Tipo 00 är också väldigt fint siktat. Det är väldigt vitt och det finns nästan inga skalrester i mjölet. Mjöl med skalrester och mer fibrer fungerar inte lika bra för pizza då fibrerna skär sönder glutentrådarna vilket ger degen sämre egenskaper för en pizzadeg.
I våra videos går vi igenom massor av frågor såsom hur man bakar ut bäst, vilken ost och tomatsås vi rekommenderar, pratar om olivolja och hur man gräddar – även om vi använder pizzaugn så kan du självklart även göra detta hemma i din ugn

Ingredienser
Ta del av denna video där vi på Burgerstore tillsammans med Rami Khalil (@rami.bbq.swe) och inspiratören Marcus Larsson (instagram @marcuspizzacorner) lär ut, diskuterar och spekulerar i ämnet napolitansk pizza
Recept på pizzadegen:
1000 gram mjöl
630 gram vatten
28 gram salt
0.2 gram jäst
Gör så här:
Lös upp saltet i vattnet.
Smält jästen ner i vattnet och blanda sedan ner allt mjöl.
Blanda tills det ej finns några klumpar kvar ca 2 min.
Täck och låt degen vila ca 20 min.
Vik sedan degen från ett hörn till ett annat så att degen blir som en spänd boll.
Täck och låt vila igen ca 10-20 min.
Upprepa detta två eller tre gånger. Degen ska bli slät.
Täck sedan degen och låt den vila i ca 21 grader i ca 8-12 timmar.
Efter 8-12 timmar bollar du degen till 260 grams bollar.
Täck och låt vila ytterliggare 10-14 timmar.
Degen ska nästan dubblas i storlek i boll.
Produkter
Pizzadeg recept
Innehållet kan inte visas