Spicy cheese by Jaeni
Med 3 olika sorters chili, i harmoni med hallon.
Inspirerande land: Sverige
Bröd: Potatobun
Puck: 65% högrev 25% bringa 10% talgfett
Puckens vikt: 160 gr
Tillagningssätt: Smashing
Ost: Cheddar eller pepperjack
Toppings:
- De arbol chilimajonnäs
- Ölbrässerad lök
- Stekt bacon
- Jalapeños
- Bbqsås (Texas BBQ Company) smaksatt med habanero och hallon

Ingredienser
- Ingredienser
- Potatobun
- 105 gr högrev
- 40 gr bringa
- 15 gr talgfett
- Bacon
- Jalapenos
- 2 skivor cheddarost
- Majonäs
- De arbol chilipulver
- 2 st gula lökar
- 1 msk socker
- 1-2 dl ljus/mörk lager
- 3 dl Bbqsås Texas
- 1 dl hallonpurè
- 2 msk habaneropulver
Hur man gör
Gör så här:
De arbol chilimajonnäs
2 dl hellmans majonnäs (eller din favorit majonnäs)
1 msk De arbol chilipulver (finns att få tag på Extrem Food)
Blanda allt, smaka av med salt och peppar
Ölbrässerad lök
2 st gula lökar
1 msk socker
1-2 dl ljus/mörk lager (inte med för mycket beska)
Skala och skiva löken tunna i halvmånar. Smält smöret i en panna/kastrull och lägg i löken. Stek tills löken får en gyllene färg. Strö på socker och låt karamelliserad. Häll sedan på ölen och låt reducera tills ölen är helt inkokt. Det skall ha en marmeladliknande konsistens. Smaka av med en nypa salt.
Bbqsås
3 dl Bbqsås Texas
1 dl hallonpurè
2 msk habaneropulver (finns att få tag på Extrem Food) (Sötma från hallon och bbqsåsen kommer att dra ner hettan på habanero)
Blanda allt.
Skivade jalapeños, mängden bestämmer du själv. Börja med att rosta brödet, låt vila på galler. Stek bacon. Lägg köttpuckarna/bollarna på en stekyta, använd ett smash järn för att platta till puckarna/bollarna så dom blir ca 7-8 mm tjock, håll kvar i ca 10 sekunder. Salta och peppra. När det börjar bubbla i köttet är det dags att vända. Lägg på 2 ostskivor på varje kött.
Montering:
Bred på ett lager med De arbol chilimajonnäs på det nedre brödet. Lägg sedan en stor klick av ölbrässerad lök. Lägg på köttet och toppa med stekt bacon, jalapeños, ringla över (mycket) bbqsåsen, placera sedan det övre brödet ovanpå.
Ät och njut!
Inspiratör
Jaeniskitchen
Jaeniskitchen
Inlagd av
Micke
Matochvinbymicke