Söderholms BBQ Burgare
En smakrik trippelburgare som är en twist på Burgerstores vinnande bidrag från Burgar SM 2021.En burgare ni måste testa att sätta tänderna!
Inspirerande land: Sverige
Bröd: Potatobun
Puck: 40% högrev 40% bringa 20% ryggbiff
Puckens vikt: 3 x 100 gr
Tillagningssätt: Smashing
Ost: Cheddar Väddö
Toppings:
- Vitlöksmajonnäs
- Silverlök
- Sriracha ketchup
- Saltgurka

Ingredienser
- Ingredienser
- 300 gr högrev
- 6 skivor burgarcheddar
- Potatobun
- Vitlök
- Majonäs
- Cayenpeppar
- Worchestershiresås
- Dijonsenap
- Ketchup
- Sriracha
- Silverlök
- Saltgurka
Gör så här:
Srirachaketshup
Blanda förslagsvis 50/50 av ketchup och sriracha men gör efter smak
Vitlöksmajjo
Baka vitlök i ugnen tills den mjuknat och mixa den sedan.
Blanda med majonäs, paprikapulver, cayennepulver, worchestershiresås och dijonsenap.
Övrigt
Skiva silverlök och saltgurka tunt
Tillagning
Smörrosta bröden.
Smasha burgarna i grillen eller i stekpanna och lägg på salt, peppar och senap. Vänd runt och lägg på två skivor cheddarost på varje köttpuck. Lägg på lock och när osten smält så lägg ihop tre puckar. Jag använde mig av väddö gårdsmejeris burgarcheddar.
Montering
Lägg brödet i botten och sedan vitlöksmajjo, 3x kött, saltgurka, silverlök. Lägg srirachaketshup på locket och montera på toppen.
Inspiratör
Soderholmsbbq
Soderholmsbbq
Inlagd av
Micke
Matochvinbymicke