Smörstekt kryddrubbad kyckling med svampkräm smaksatt med manchego, honungsrostade grönsaker, rostad färskpotatis och örtsmör by NattisMat

Ingredienser
- Ingredienser för 4 portioner
- Kyckling
- 4 kycklingfiléer
- 2 msk Poppamies Burgers and ribs rub
- Smör
- Svampkräm
- 500 g champinjoner eller kantareller
- 1 schalottenlök
- 2 vitlöksklyftor
- Smör
- 1 dl vitt vin
- 0.5-1 dl riven manchego
- 100 g färskost
- 1-2 tsk soja
- 1-2 tsk färskpressad citron
- Salt och svartpeppar
- Rostad färskpotatis
- 1 kg färskpotatis
- Olivolja
- Flingsalt
- Svartpeppar
- Houngsrostade grönsaker
- 8 knippmorötter (beräkna 2 mindre per person)
- 8 sparrisbroccoli
- 1 ask mixtomater
- 1 msk flytande honung
- 1/2 citron
- Olivolja
- Flingsalt
- Örtsmör
- 75 g rumsvarmt smör
- 1 msk örtolja eller 2 msk hackade örter
Hur man gör
Kyckling
Klappa in kryddan på kycklingen och stek i smör tills de fått fin yta och är genomstekta (jag brukar köra till 65/67 grader innertemperatur).
Svampkräm
Hacka svampen och löken. Fräs på medelvärme i stekpanna tills svampen börjar släppa vätska. Klicka i lite smör och stek tills svampen får gyllenbrun färg.
Häll på vinet, låt koka in och lägg allt i en blender eller i en mixerskål. Lägg i färskost och riven ost och mixa slätt, om det är svårt att få slätt så tillsätt lite vatten. Smaka av med soja, citron och salt och peppar. Serveras varm.
Rostad färskpotatis
Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme. Sjud potatisen tills den är på gränsen till färdigkokt. Ånga av och tryck till de med en gaffel. Lägg i ugnsform och ringla över olivolja, salta och peppra.
Vänta med att sätta in potatisen i ugnen tills du förberett grönsakerna, de rostas ungefär samma tid.
Honungsrostade grönsaker
Skala eller tvätta morötterna och skär bort blasten. Lägg allt förutom broccolin i en ugnsform. Ringla över olivolja, honung och pressa över citronen. Salta lätt. Ställ in i ugnen med potatisen i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills de fått fin färg. Lägg i broccolin i ugnsformen med grönsakerna och rosta några minuter till.
Örtsmör
Mixa slätt och bred ut på plastfolie på en skärbräda och frys en stund innan servering. Bryt i flarn och servera.
Servering
Bred ut svampkräm på botten av tallriken, toppa med skivad kycklingfilé, potatis, grönsaker och riv sen över manchego och lägg på örtsmöret och valfri krasse eller skott.