Smoky Pork Rib burger
Rökt grisribs i brioche med fräsch sallad, tomat, lök, koriander och sötstark BBQ-sås och senap.
Inspirerande land: Sverige
Bröd: Brioche
Puck: Äppelrökta BBQ pork ribs
Puckens vikt: 200 gram
Tillagningssätt: Low & slow på grill
Ost: -
Toppings:
- BBQ-sås. Hemmagjord eller färdig
- 1/4 tunnskivad silverlök
- 1/4-1/2 tunnskivad tomat
- Färsk koriander
- Picklad jalapeno
- Gul senap (american yellow mustard)

Ingredienser
Hur man gör
Köttet i denna burgaren består av BBQ Pork Ribs, gärna en fetare variant, t.ex. St.Louis cut, som lämpar sig väl för BBQ.
Viktigt är att ge köttet tid i låg värme och återfukta under tillagningen för ett saftigt resultat med mycket smak
Ge snittytan på brödet en rostning i het panna
Dra köttet av benen och dela i grova bitar för hand
Bygg så här, nerifrån
Bottendel
Gul senap
Krispig sallad
Skivad tomat
Silverlök
Köttet
BBQ-sås efter smak
Färsk koriander
Överdel av brödet
Inspiratör - dining.by.viruskovic
Inlagd av
Johan Alminger
Dining by viruskovic