Senapssmashad burgare med Sveciakräm och karamelliserad lök- och svampröra

Ingredienser
- Sveciakräm
- 3 dl creme fraiche
- 150 g riven Svecia (eller annan smakrik, lagrad ost)
- Karamelliserad lök- och svampröra
- 2 medelstora gula lökar
- 150 g champinjoner
- 1 msk balsamvinäger (röd eller vit)
- 2 msk råsocker
- Smör
- Burgare
- 600 g högrevsfärs
- Gul senap eller valfri du gillar
- Rapsolja
- Salt och peppar
Hur man gör
Ostkräm
Värm creme fraichen i en kastrull. Rör ned osten och låt smälta. Smaka av med salt och peppar. Denna kan göras i förväg och värmas upp vid servering.
Karamelliserad lök- och svampröra
Skiva löken tunt och lägg i en kastrull. Det ska inte vara med något fett i kastrullen. Sätt på lock och låt stå på låg värme (tex 3/10) tills löken börjar släppa vätska. Lägg i en klick smör, en skvätt röd eller vit balsamvinäger och lite socker. Höj värmen och låt löken karamelliseras. Börja steka finhackad svamp i en stekpanna. Stek gyllenbrun i smör och häll ned löken i svampen och stek ihop till en fin röra. Håll varmt tills servering.
Burgare
Värm upp pizzastålet eller en stekpanna. Rulla färsen till 4-8 bollar. Häll på lite rapsolja och lägg bollarna med mellanrum i stekpannan eller på stålet. Smasha de och salta och peppra. Pensla på senap och vänd dem och stek till fin yta på båda sidor.
Servera!
Inspiratör
NattisMat
NattisMat
Inlagd av
Nattis
NattisMat