Hamburgare med rostad vitlök majonäs
Roasted garlic by Alexius
En smarrig burgare med lök i fokus
Inspirerande land: USA
Bröd: Brioche
Puck: Entrécote
Puckens vikt: 2 x 100 gr
Tillagningssätt: Smashing
Ost: Cheddar
Toppings:
- Salladsblad
- Rostad vitlöksmajonnäs
- Rostad lök
- Karamelliserad gul lök
- Picklad gurka.

Ingredienser
- Ingredienser
- Brioche bröd
- 200 gr entrecotefärs
- Cheddarost
- Sallad
- Majonäs
- Gullök
- Picklad gurka
- Rostadlök
- Vitlök
- Socker
- Salt och peppar
Hur man gör
Gör så här:
Rosta vitlöken i en torr panna, pressa sedan ned den i majonnäsen och blanda. Salta, peppra och sockra vid behov.
Stek den gula löken i mycket smör. På med socker och en nypa salt. När den fått en gyllenbrun färg så tillsätter man lite vatten i pannan och sänker värmen.
Peppra och salta köttbollarna, lägg ned dom i pannan/stekbordet. Vänd dom och smasha dom på den redan brynta ytan, på så vis fastnar inte smashern i den råa färsen. Vänd när de fått en fin yta !
På med osten, och har man en brännare kan man snabba på smältningsprocessen av osten. Annars på med ett lock.
Börja bygg din burgare och ät den rykande varm !
Montering:
Bröd, majonnäs, salladsblad, kött, ost, kött, ost, karamelliserad gul lök, Picklad gurka, rostad lök, majonnäs och sist brödlocket.
Inspiratör
AlexiusLinderholm
Alexiuslinderholm
Inlagd av
Micke
Matochvinbymicke