Pepperjack smokey chipotle burger
En skön burgare med hetta och rökighet tillsammans med krispig picklad gurka
Inspirerande land: SVERIGE
Bröd: Potatoe bun (Frisco typ)
Puck: 100% högrev
Puckens vikt: 125 gr
Tillagningssätt: Grillad eller stekt
Ost: Cheddar, Pepperjack
Toppings:
- Chipotlemajonnäs
- Rökt tomatsalsa
- Jalapeños
- Inlagd gurka
- Silverlök

Ingredienser
Rökt tomatsalsa
Silverlök
Kött
Ost
Inlagd gurka
Jalapeños
Chipotlemajonnäs
Hur man gör
Chipotlemajonnäs:
Gör en majonnäs eller använd en färdig av hög kvalitet. I detta fall blandades 2 dl majonnäs med 1 dl Poppamies Chipotle burger sauce, men det går även bra med en chipotlepasta och färskvitlök efter din smak.
Rökt tomatsalsa:
Använd hel skalad tomat, typ mutti, tillsammans med grillad paprika. Bland i salt och några droppar liquid garlic/ vitlöks eller motsvarande smaksättare samt chipotle hot sauce (funkar även med chilipilver eller chipotle pulver) Kör allt i en blender, du kan använda den kall men blir bäst och får bättre smak om man hettar upp den innan.
Skiva silverlöken tunt , ca 1-2 mm och picklad gurka i en 1-2-3 lag alternativ köp en färdig.
Grilla burgaren medium och rosta bröden (så att dem blir karamelliserade till en fin brun yta)
Bygg så här, nerifrån
Bottendel
Rökt tomatsalsa
Silverlök
Kött
Ost
Inlagd gurka
Jalapeños
Chipotlemajonnäs
Toppdelen