Mega Burger
En burgare för den hungriga. med 500 gr kött!
Inspirerande land: Sverige
Bröd: Brioche
Puck: 60% högrev, 40% oxfilé
Puckens vikt: 5 x 100 gr
Tillagningssätt: Smashing
Ost: Cheddar
Toppings:
- Majonnäs
- Karamelliserad lök
- Silver lök
- Honungspicklad lök
- Bacon
- Cheddar

Ingredienser
- Ingredienser
- Brioche bröd
- 300 gr högrev
- 200 gr oxfile huvud
- 10 skivor cheddarost
- Majonnäs
- Silverlök
- Gullök
- Bacon
- Honung
- Ättika
Hur man gör
Gör så här:
Börja med att mala färsen med en hålskiva på 8mm. Färsen ska malas två gånger. Forma sen 5 runda bollar på 100gram styck. Lägg in dem i kylen.
Gör den karamelliserade löken, gör den picklade löken och skär silverlöken i ringar.
Smasha sen puckarna på tex en grill med stekbord och stek baconet, när du vänt dem lägger du på dubbla ostskivor per patty.
Rosta brödet och lägg mayo i lock och botten. Sen börjar du bygga burgaren ifrån botten och till toppen.
Montering:
Botten på brödet, majonnäs, patty med ost x5, silverlök, picklad lök, karamelliserad lök, bacon, majonnäs och locket på brödet.
Honungspicklad lök
Gör på följande sätt: Ingredienser 2 lökar, gul eller röd 1dl honung 1/2 dl ättiksprit 1 1/2 dl vatten Tillagning Blanda honung, vatten och ättiksprit. Värm i kastrull tills honungen löser upp sig. Ta bort ifrån värmen och låt svalna. Skala och skiva löken i ringar häll sedan den avsvalnade lagen över löken. Låt stå i kylen tills servering.
Inspiratör - anderssonbbq
Inlagd av
Micke
Matochvinbymicke