Jalapeno Cheeseballs by Nattismat
Riktigt goda hemmagjorda cheeseballs med het jalapeno är så himla gott tillbehör och tillför både krispighet, hetta och härlig smak

Ingredienser
- Ingredienser för 6-8 stycken bollar:
- 2 dl jalapeno mjukost
- 2 dl riven lagrad ost (tex cheddar)
- Paneringen
- 2 ägg, uppvispade med någon matsked vatten
- 1 dl vetemjöl
- 2 dl panko (Japanskt ströbröd)
Hur man gör
Rapsolja att fritera i (beroende på kastrull/gryta, ca 5-10 dl. Du kan spara oljan efter fritering, sila den när den kallnat. Häll upp på ren flaska eller burk och förvara i kylskåp)
Rör ihop mjukost och riven ost. Ställ in i kylen så den sätter sig en stund. Börja värm upp oljan i en kastrull eller gryta, oljan ska bli ca 160 grader varm.
Rulla ostsmeten till bollar och rulla först mjöl, sen ägg, mjöl igen, ägg igen och sist panko. Fritera bollarna i 2 omgångar tills de fått fin färg, det tar ett par minuter. Lägg på hushållspapper att rinna av och servera