Information - Denna vecka kan du uppleva längre leveranstid pga röd dag och högtryck

Grillade tigerräkor på surdegsbröd med hemmagjord aioli och mangosalsa.

Grillade tigerräkor på surdegsbröd med hemmagjord aioli och mangosalsa.

Intro

Ingredienser

  • Ingredienser för 2 personer:
  • Tigerräkor
  • 14 st råa tigerräkor
  • 2 st lime
  • 1 st röd chili
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl persilja
  • 1 del olivolja
  • 1 nypa socker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Aioli
  • 2 st ägg gulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vinäger
  • 1,5 dl rapsolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Salt
  • Mangosalsa
  • 2 dl mango, fryst funkar bra
  • 1 st lime
  • 1/2 röd chili
  • 1 dl persilja
  • 1/2 rödlök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Surdegsbröd
  • Köpte färdigt i affären
  • 2 skivor smakrik ost, jag körde med peppar jack ost.

Hur man gör

Tigerräkorna
Pressa vitlöken i en skål, finhacka chilin, persiljan och blanda ner.
I med olivolja, pressad lime, socker i skålen, blanda runt.
Smaka av med salt & svartpeppar.
Ner med dom tinade räkorna och rör runt. Låt dom stå och dra i 1-2 timmar.
Trä på spett
Grilla över direkt värme ca 2 minuter per sida, tills räkorna fått fin färg.
Pensla marinaden efter vändning
Aioli
Blanda ihop ägg gulorna, dijonsenap och vinäger.
Mixa med stavmixer, droppa försiktigt i oljan med jämn stråle medan du kör med mixern.
När den fått en fin konsistens pressar du i 2 klyftor vitlök. Blanda runt, smaka av med salt.
Mangosalsa
Hacka mangon i lagom stora bitar.
Blanda ner i en skål med finhackad persilj, chili och rödlök.
Press i lime.
Blanda runt och smaka av med salt och svartpeppar.
Låt stå och dra.
Surdegsbrödet
Surdegsbröd lät jag gå lite på grillen.
Efter vändning la jag på 1 skiva peppar jack ost så den fick smälta lite.
Montering/Servering
Bröd med osten
Aioli
Ruccola
Räkorna
Aioli
Bröd
Lägg upp snyggt på en tallrik med mangosalsa och njut.
Smaklig måltid.

Inspiratör

Fredde
Fredde

Inlagd av

Fredde
Freddevidgrillen