Grillade tigerräkor på surdegsbröd med hemmagjord aioli och mangosalsa.

Ingredienser
- Ingredienser för 2 personer:
- Tigerräkor
- 14 st råa tigerräkor
- 2 st lime
- 1 st röd chili
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 dl persilja
- 1 del olivolja
- 1 nypa socker
- Salt
- Svartpeppar
- Aioli
- 2 st ägg gulor
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk vinäger
- 1,5 dl rapsolja
- 2 st vitlöksklyftor
- Salt
- Mangosalsa
- 2 dl mango, fryst funkar bra
- 1 st lime
- 1/2 röd chili
- 1 dl persilja
- 1/2 rödlök
- Salt
- Svartpeppar
- Surdegsbröd
- Köpte färdigt i affären
- 2 skivor smakrik ost, jag körde med peppar jack ost.
Hur man gör
Tigerräkorna
Pressa vitlöken i en skål, finhacka chilin, persiljan och blanda ner.
I med olivolja, pressad lime, socker i skålen, blanda runt.
Smaka av med salt & svartpeppar.
Ner med dom tinade räkorna och rör runt. Låt dom stå och dra i 1-2 timmar.
Trä på spett
Grilla över direkt värme ca 2 minuter per sida, tills räkorna fått fin färg.
Pensla marinaden efter vändning
Aioli
Blanda ihop ägg gulorna, dijonsenap och vinäger.
Mixa med stavmixer, droppa försiktigt i oljan med jämn stråle medan du kör med mixern.
När den fått en fin konsistens pressar du i 2 klyftor vitlök. Blanda runt, smaka av med salt.
Mangosalsa
Hacka mangon i lagom stora bitar.
Blanda ner i en skål med finhackad persilj, chili och rödlök.
Press i lime.
Blanda runt och smaka av med salt och svartpeppar.
Låt stå och dra.
Surdegsbrödet
Surdegsbröd lät jag gå lite på grillen.
Efter vändning la jag på 1 skiva peppar jack ost så den fick smälta lite.
Montering/Servering
Bröd med osten
Aioli
Ruccola
Räkorna
Aioli
Bröd
Lägg upp snyggt på en tallrik med mangosalsa och njut.
Smaklig måltid.
Inspiratör
Fredde
Fredde
Inlagd av
Fredde
Freddevidgrillen