Hamburgare med smält brie-ost
Go nuts with brie
Den underbara smakkombon med brieost, nötter och honung är alltid uppskattad när det kommer som en förrätt eller som tilltugg på fest, men varför inte involvera den i huvudrätten?
Inspirerande land: Frankrike/Sverige
Bröd: Brioche
Puck: 100% Entrécote
Puckens vikt: 140 gr
Tillagningssätt: Stekning
Ost: Brieost
Toppings:
- Hjortronsmayo
- Ruccola
- Nötter
- Honung

Ingredienser
- Ingredienser
- Briochebröd
- 140 gr Mald Entrecote
- Hjortron
- Brieost
- Majonäs
- Ruccola
- Nötter
- Honung
- Salt
- Peppar
- Smör
Hur man gör
Förbered
Börja med toppingen, skär bitar av brieosten, ca 5-7mm tjocka,
Blanda ihop mayo, ordentligt med hjortron, salt & peppar- klar!
Rosta valfria nötter, jag tycker valnötter samt pistasch blir en riktigt grym kombo, blanda sedan nötter med lite honung för att det ska hålla ihop ordentligt!
Stek på briochebröd i smör för att få till en grym yta och sötma.
Forma burgaren, platta till, gärna en puck på 1.5-2cm, inget smash här!
Stek burgaren till önskad stekgrad!
Montering:
Självklart bröd i botten, en ordentlig bädd av ruccola, på med Hjortronsmayon, köttpucken, brieosten på kötten sedan toppa med nötblandningen!
Inspiratör
MatmedDennis
MatmedDennis
Inlagd av
Micke
Matochvinbymicke