Fredde vid grillen Burgaren
En dubbelburgare med inspiration från en av USA´s bästa burgarkedjor. Med den mytomspunna Shake shack dressingen, extra bröd mellan kötten, sallad, gullök, saltgurka och ketchup. En riktigt enkel burgare med massa goda smaker.
En burgare ni bara måste testa att göra!
Inspirerande land: USA
Bröd: Brioche
Puck: Nötkött
Puckens vikt: 2 x 80 gr
Tillagningssätt: Smashing
Ost: Cheddar Väddö
Toppings:
- Shake shack dressing
- Gullök
- Sallad
- Saltgurka
- Ketchup

Ingredienser
- Ingredienser
- 1,5 dl Hellmansmajjo
- 2 msk bostongurka
- 1 msk ketchup
- 1 msk amerikansk senap
- 0,25 tsk vitlökspulver
- 0,25 tsk paprikapulver
- En nypa cayennepeppar
- 160 gr nötkött
- 2 skivor cheddarost
- Sallad
- Saltgurka
- Ketchup
Gör så här:
Till dressingen:
1,5 dl Hellmansmajjo
2 msk bostongurka
1 msk ketchup
1 msk amerikansk senap
0,25 tsk vitlökspulver
0,25 tsk paprikapulver
En nypa cayennepeppar
Blanda ihop allt och smaka av med ev mera kryddor!
Finhacka 1 gullök
Skiva saltgurkan
Det behövs en och en halv hamburgerbröd, ta exempelvis ett lock och två bottnar. Dela ena botten mitt itu om den är för tjock!
Rosta brödet.
Rulla köttfärs till två bollar och lägg ner i en ordentligt upphettad torr panna. Smasha ut, pressa i cirka 10 sekunder. Salta och peppra. Vänd efter ca 1-1.5 minut. Låt sedan stekas 1-1.5 på andra sidan med. Lägg på en ostskiva på varje köttbitt. Häll ner 1 tsk vatten i pannan och sätt på locket, så osten smälter av ångan. Hacka sallad och skär upp några skivor picklad gurka.
Montering:
Bröd, shake shack dressing, krispig sallad, burgare, cheddarost, bröd, shake shack dressing, burgare, cheddarost, finhackad gullök, saltgurka, ketchup och bröd
Inlagd av
Micke
Matochvinbymicke