Fläskytterfilé med potatismos by Micke
Enkel vardagsmat som uppskattas av hela familjen.
Du kan använda mängder av olika tillbehör eller smaksättare i potatismoset. Bara fantasin som sätter gränser
Tex så är det gott att smaksätta moset med soltorkade tomater och fetaost.

Ingredienser
- Ingredienser för 4 personer:
- 1 st fläskytterfilé
- 3-4 msk Poppamies burgers & ribs rub
- 1 flaska poppamies smoky Apple sås
- 1 kg fast potatis
- 1 dl hackad purjolök
- 100 gr riven Parmigiano-Reggiano
- 100 gr smör
- 2 st gul paprika
- 2 kvist med tomater
Hur man gör
Förberedelser:
Starta grillen och försök hålla den på 175°
Putsa bort hinnor och klappa sedan in ruben i köttet.
Dela paprikan i 8 klyftor, smörj in delarna med olivolja, salt och peppar
Koka potatisen med skal.
Beskrivning:
Grilla köttet på alla sidor över glöden, så kallad ”revers sear” och placera det sedan för indirekt grillning. Skadar inte att ha äppelved i glöden då detta kommer höja smaken ytterligare. Stick i en termometer och låt köttet gå till 67°. Under tiden penslar man det med smoky apple såsen.
Medan köttet stiger i temperaturen så grilla grönsakerna direkt över glöden. Glöm inte att hålla locket stängt så mycket du kan.
När köttet nått 67° ta det av grillen och låt det vila sig upp till 70°, tar ca 5-10 minuter.
Mosa potatisen med smör. Mosa inte för mycket, ska finnas klumpar kvar.
Smaka upp moset med Parmigiano-Reggiano, purjolök, salt och svartpeppar. Blir den för stabbig kan man ha i lite mjölk.
Skiva köttet lite snett i ca 1-1,5 cm skivor.
Servera med Poppamies Smoky Apple sås