Fisksoppa by hellesmat
Här är en rätt som passar lika bra till vardag som till fest

Ingredienser
- Ingredienser för 2 personer:
- 6 små potatisar
- 300 g kolja
- 500 g räkor
- bläckfisk
- musslor
- 1 purjolök
- 2,5 dl vitt vin
- 2,5 dl milda matlätt
- dragon
- olivolja
- salt
- peppar
Hur man gör
Brödcrunch
Mixa bröd i mixern
Blanda ihop med 1 msk olivolja, salta & peppra
Stek brödsmulorna tills dom blir krispiga
Soppa
Skala räkor och lägg i en skål och salta
Skala potatis och skär i bitar
Skär purjolöken i bitar
Fräs allt i en gryta tillsammans med 1 tsk olja
Häll i vitt vin och låt koka in
Häll i vatten & fiskfond och låt koka i ca 10 minuter
Lägg sen i kolja och låt sjuda ca 10 minuter
Häll på matlätt och smaka av med salt, peppar och hackad dragon
Lägg i räkor, musslor och bläckfisk och låt det bli varmt utan att koka
Servera med crunchet och hackad dragon
Inspiratör
Helle
Helle
Inlagd av
Helen
Hellesmat