Eiriks högrevsburgare med grönkål och jalapeño
En smakbalanserad burgare med hetta, syra och sötma. En 100g smashburgare med pepperjackost och briochebröd
Inspirerande land: USA/Sverige
Bröd: Brioche
Puck: Högrev
Puckens vikt: 100 gr
Tillagningssätt: Smashing
Ost: Cheddar
Toppings:
- Picklad rödlök
- Picklad gurka
- Jalapenomajo

Ingredienser
- Ingredienser
- Brioche bröd
- 100 gr Högrev
- 2 skivor pepperjack cheddar
- Majonäs
- yellow mustard
- Jalapeno
- Rödlök
- Socker
- Ättika
- Gurka
- Vatten
Hur man gör
Gör så här:
Gör en 1,2,3 lag med 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten och lägg fördela i två burkar med gurka och rödlök i valfri form.
Finhacka jalapeños och blanda ner i majonäsen, ha så mycket jalapeño till så mycket hetta du vill ha. Smaka av med salt & peppar.
Forma ditt kött till 100g bollar.
Smasha med en kastrull eller smashjärn med bakplåtspapper mellan för att det inte ska fastna. Salta och peppra köttet, ringla på amerikansk senap på pucken för att få fin yta när du vänt på den.
Vänd när den fått yta och ha sedan på osten och låt smälta.
Montering från botten till toppen:
Bröd, majonäs, kött, lök och gurka, majonäs, bröd.
Inspiratör
Foodbyeirik
Foodbyeirik
Inlagd av
Micke
Matochvinbymicke