Dubbel smashburger med srirachamajjo
En värsting 240 gram kött, grillad tomat och jalapeños
Inspirerande land: Sverige |
Bröd: Potatoe Bun
Puck: 100% högrev, 23% fett
Puckens vikt: 2 x 120 gram
Tillagningssätt: Smashing
Ost: Cheddar, röd
Toppings:
- Srirachamajjo
- Silverlök
- Grillad tomat
- Jalapeños

Ingredienser
Bröd
Srirachamajjo
Sallad
Silverlök
Grillad tomat
Jalapeños
Hur man gör
Grilla på underdelen av brödet så det får fin färg, på med srirachamajjo och sallad.
På med bollarna på ett riktigt varmt stekbord/panna.
När det fått lite yta så vänd på dem så slipper det fastna på smashjärnet.
Smasha dom hårt så dom blir tunna 5-7 mm, håll kvar i ca 10 sek så dom får en bra yta, då stannar safterna kvar i köttet.
På med senap, salt och peppar.
Tänk på att det går snabbt när dom är så tunna.
Vänd, på med ost, salt och peppar.
Börja montera din burgare.
Srirachamajjo: Blanda Hellmans majjo och sriracha till den styrka som passar.
Silverlöken skivas jag och sköljs i kallt vatten.
Tomaten delas på mitten och grillas rätt upp och ner.
Bröd
Srirachamajjo
Sallad
Burgare med ost
Sliverlök
Burgare med ost
Silverlök
Grillad tomat
Jalapeños
Bröd med srirachamajjo
Servera!