Smoky Tandori kycklinggryta av Dining.by.viruskovic

Ingredienser
- Ingredienser för 4 personer:
- 1 hel kyckling
- Poppamines Tandoori Chicken spice
- 3dl creame fraiche
- 3dl vatten
- 1 grovhackad gul lök
- 1 msk hackad koriander
- 3 finhackade vitlöksklyftor
- 1 msk soya
- Umami- booster (frivilligt)
- 1-2 tsk Sambal Olek (efter smak)
- Smör och olja för stekning
- Salt och peppar
- Färsk koriander och hackade cashewnötter för garnering
- 4 portioner basmatiris enligt förpackningens anvisningar
Hur man gör
Kycklingen
Dela kycklingen i två delar över bröstbenet och rubba ordentligt med tandoori krydda.
Förbered grillen för indirekt grill med temperatur kring 120grader och rökved.
Tillaga kycklingen till minst 70 grader i filén vilket tar ca 1,5-2h.
Grytan
Stek löken och vitlöken mjuk i smör och olja på låg värme. Den ska bli mjuk, inte få färg.
Fräs upp ca 1-2msk tandoorikrydda beroende på smak ihop med löken.
Rör ut 3dl creame fraiche och 3dl vatten i grytan.
Tillsätt sambal olek, eventuell umami-booster, hackad koriander och en skvätt soja.
Låt puttra en stund och smaka av med salt och peppar.
Övrigt
Dela kycklingen i urbenade bitar och ner i grytan.
Låt grytan sätta sig en stund på svag värme innan servering.
Montering/Servering
Servera med basmatiris, färsk koriander och hackade cashewnötter