Crispy Vego-Chicken Burger
Krispigt friterade quornfiléer med enkla tillbehör och en god dressing som grädde på moset!
Inspirerande land: Sverige
Bröd: Potatobun
Puck: Vegetariskt Qurnfilé
Puckens vikt: 2 x 60 gr
Tillagningssätt: Smashing
Ost: -
Toppings:
- Sallad
- Tomat
- Gurka
- Hamburgerdressing
- Majonnäs

Ingredienser
- Ingredienser
- Potatobun
- 120 gr Qournfile
- 2 skivor cheddarost
- Paprikapulver
- Hamburgerdressing
- Sallad
- Gurka
- Tomat
- Majonäs
- Vetemjöl
- Grillkrydda
- Cayennpeppar
- Pankoströbröd
Hur man gör
Gör så här:
Dela en quornfilé i 2 smalare filéer.
Blanda vetemjöl med grillkrydda, salt, cayennepeppar och häll ner lite vatten åt gången, rör runt till en tjock smet.
Täck varje filé i smeten och doppa sedan i pankoströbröd. Fritera ca 1-2 minuter per sida.
Montering:
Bröd, majonnäs, sallad, gurka, tomat, friterad quornfilé, majonnäs, sallad, gurka, tomat, friterad quornfilé, hamburgerdressing på locket av brödet.
Inspiratör
Helin
Matpalatset
Inlagd av
Micke
Matochvinbymicke