Boltis Pulled Pork Burger
Härligt rökig pulled pork i briochebröd med creamed corn
Inspirerande land: USA
Bröd: Brioche
Puck: Fläskkarré
Puckens vikt: 175 gr
Tillagningssätt: Rökning
Ost: Riven parmesan i creamed corn
Toppings:
- Jalapenomajonnäs
- Finbladig sallad
- Saltgurka
- Pulled pork
- Creamed corn
- Picklad rödlök och silverlök
- Jalapeno.

Ingredienser
- Ingredienser
- Brioche bröd
- 175 gr pulledpork
- Valfri rub
- 3 st äggulor
- 6 dl rapsolja
- Inlagd jalapeno
- Röd chili
- Sriracha
- Silverlök
- Rödlök
- 1 dl Ättika
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- Grädde
- Majs
- Parmesanost
- Vitlök
- Färska hackade örter
- Saltgurka
Hur man gör
Gör så här:
Förberedelser: Förbered en bit fläskkarré, uppskattningsvis 1-1,5kg för grillen och indirekt tillagning på låg temperatur. Rubba/krydda köttet med önskad rub och tillaga på grillen tillsammans på ca 110-130 grader med rökflis till en innertemp av ca 93-95 grader. Uppskattningsvis tar detta ca 6-10h.
Slå en jalapenomajonnäs med 3 äggulor, 6dl rapsoljsa, salt, peppar, inlagd jalapeno och färsk röd chili. För att få till lite extra sting adderar jag lite srirachasås.
Pickla silverlök och rödlök i en traditionell 3-2-1 lag
Gör din Creamed Corn. Alltså majs i grädde. Blanda grädde, majskorn, färska hackade örter, vitlök, röd chili, salt, peppar och riven parmesan. Låt koka ihop.
Smörstek briochebrödet till bra yta. Bygg din burgare i lämpliga proportioner.
Montering från botten till toppen:
Bröd, Jalapenomajonnäs, finbladig sallad, saltgurka, pulled pork, creamed corn, picklad rödlök och silverlök samt jalapeno. Bröd
Inspiratör - boltis
Inlagd av
Micke
Matochvinbymicke