Hamburgare med recept
Black & White Cheeseburger by Beardburger
Hamburgare med dubbel mayo och ostbågar.
Inspirerande land: USA
Bröd: Brioche
Puck: 100% högrev
Puckens vikt: 2 x 100 gr
Tillagningssätt: Smashing
Ost: American cheese
Toppings:
- Majonnäs
- Black garlic majonnäs
- Chips
- Ostbågar
- Johnnys sötstark senap
- Saltgurka.

Ingredienser
- Ingredienser
- Briochebröd
- 200 gr högrevsfärs
- American cheese
- Yellow mustard
- Black garlic majonäs
- Majonäs
- Johnnys sötstark senap
- Saltgurka
- Chips
- Ostbågar
Hur man gör
Gör så här:
Kött: Bäst blir det alltid om du maler eget, alternativt frågar efter nymalt i köttdisken. Enklast är med bara högrev, men välj gärna in andra styckdetaljer. Se till att det har hög fetthalt, ca 25%. Forma lösa bollar á 100 g
Grilla på hög värme, gärna på kolstål, när du smashar burgare. Håll smashjärnet nere ca 10 sekunder för bra yta, vänd så fort köttet blir grillat i kanterna (viktigt med bra/vasst verktyg för att få med hela stekytan). Salta, ringla på lite yellow mustard och lägg på osten. Klar när osten är smält. Rosta brödet för en härlig frasig yta.
Montering:
Först börjar du med senapen och gurkan, lägg sen på köttet. Toppa med chips och ostbågar för härlig crunch, i locket har du vanlig majonäs och black garlic majonnäs.
Inspiratör
BearBurger
BearBurger
Inlagd av
Micke
Matochvinbymicke