Bambam Burgaren
Stor saftig burgare utan en gnutta torrhet. Drypande god utan strul.
Inspirerande land: USA/Sverige
Bröd: Brioche
Puck: 100% Högrev
Puckens vikt: 2 x 100 gr
Tillagningssätt: Smashing
Ost: Cheddar
Toppings:
- Sallad
- Tomat
- Picklad rödlök
- Rostad lök
- Bostongurka
- Dijonsenapskräm
- Chipotle majonnäs
- Dubbel cheddarost.

Ingredienser
- Ingredienser
- Briochebröd
- 200 gr högrev
- 4x burgarcheddar
- chipotlemajonäs
- Sallad
- Picklad rödlök
- Rostadlök
- Tomat
- Bostongurka
- Dijonsenapskräm
Hur man gör
Förbered
Rulla ihop 2st 100gr högrevsfärs bollar lägg i pannan/stekbord, jag använder brynt smör för smakens skull. Jag värmer mitt smash järn ganska mycket innan jag pressar burgarna istället för att lägga papper imellan.
Rosta bröden också med det brynta smöret tills det blir gyllene och sedan vänd på det och låt det gå en stund.
Flippa burgarna och lägg på 2xcheddar på varje samt rostad lök på den du väljer ha underst.
Smält osten under kupa, finns ingen kupa så stänk på lite vatten runt om så att osen hjälper till med smältningen.
Under tiden kötter går klart monterar jag ihop nedre delen av bröd samt tillbehör.
På locket drar jag ut på dijonsenapskrämen på samt bostongurka och en tomat skiva. När allt är klart lägger jag på locket på köttet och sen monterar ihop allt.
Montering:
Rostad brioche botten, Chipotlemajonäs, Sallad, Picklad rödlök, En puck med 2x cheddar och rostadlök, En puck med 2x cheddar, En tomatskiva, Bostongurka, Dijonsenapskräm, Brioche locket.
Inspiratör
Matochstrunt
Matochstrunt
Inlagd av
Micke
Matochvinbymicke