Anderssonbbq Burgaren
En dubbelburgare med baconlökringar och sweetchili majonäs!
Inspirerande land: USA
Bröd: Potatobun
Puck: 60% högrev 40% bringa
Puckens vikt: 2 x 90 gr
Tillagningssätt: Smashing
Ost: Cheddar Väddö
Toppings:
- Sweet chili majonäs
- Baconlökringar
- Gullök

Ingredienser
- Ingredienser
- Sweetchili
- Hellmans mayo
- Potato bun
- Gul lök
- Bacon
- Cheddarost
- Färsblandning 60%högrev 40%bringa.
Gör så här:
Börja med att skiva en gul lök lite tjockare i ringar. Ta fram baconet och linda bacon runt lökringen så du får härliga bacon-lökringar. Stek dessa sen i en het panna eller på grillen till önskad nivå.
Skiva även en gul lök väldigt tunt. Denna ska du ha i botten av burgaren.
Dressing: Blanda mayon med sweetchili såsen. Ta önskad mängd efter tycke och smak.
Rosta brödet.
Smasha köttet i en het panna, krydda med salt och peppar. Efter du flippat burgarna så lägger du på osten och låter den smälta, stapla burgarna på varandra och börja montera din burgare.
Montering:
I botten av brödet så lägger du på mayo och den tunt skivade löken. Sen lägger du på 2 smashade 90grams puckar med cheddarost på.
Över puckarna lägger du sedan lökringarna. Dela gärna två ringar så du får runt hela och lägg en mindre i mitten.
Sen i locket lägger man ytterligare lite mayo.
Inspiratör
AnderssonBBQ
anderssonbbq
Inlagd av
Micke
Matochvinbymicke