Räkröra med stenbitsrom, Räksoppa med sting, Pannacotta med passion av Freddvidgrillen

Ingredienser
- Ingredienser för 4 personer:
- Räkröra med stenbitsrom
- 200 g philadelphiaost
- 1 dl cream fraîche
- 1 näve skalade räkor
- 1/2 rödlök
- 1/2 citron
- 1 kruka dill
- 1 burk stenbitsrom 75g
- 8 st krustader
- Cayennepeppar
- Salt
- Svartpeppar
- Räksoppa med sting
- 1 kg räkor med skal
- 1 fänkål
- 3 morötter
- 1 gullök
- 1 bit rotselleri
- 1 kruka dill
- 1 röd chili
- 3 dl vitt vin
- 1 liter vatten
- 2 dl grädde
- 4 msk tomatpure
- Olivolja
- Maizenamjöl
- Cayennepeppar
- Salt
- Svartpeppar
- Pannacotta med passion
- 5 dl grädde
- 1 dl socker
- 2,5 gelatinblad
- 1 msk vaniljsocker
- 2 passionsfrukter
- Mörk choklad
Hur man gör
Räkröran med stenbitsrom
Skala och hacka räkorna, blanda ner i en skål med philadelphiaost, cream fraîche, 1 msk stenbitsrom, finhackad rödlök och dill.
Pressa ner saften från en halv citron.
Blanda, smaka av med salt, svartpeppar och lite cayennepeppar.
Låt stå i kylen och dra till sig.
Lägg upp i krustader, toppa med stenbitsrom, räkor och dill.
Räksoppa med sting
Börja med att skala räkorna.
Hacka lök, morötter, fänkål, rotselleri, dill och chili.
Fräs räkskalen, tomatpuré och grönsakerna du hackat i olja några minuter i en stor kastrull.
Till sätt vinet och vatten.
Låt puttra i 15 minuter. Inte längre då räkorna kan ge en bitter smak.
Sila bort allt så du bara har fonden kvar i en kastrull.
Tillsätt grädden och låt småkoka i 5 minuter.
Tillsätt maizenamjöl och red soppan.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Tillsätt även cayennepeppar för lite hetta. Men var försiktigt.
Lägg upp en högg med räkor i en djup tallrik, toppa med dill och häll på soppan och servera med hembakat bröd.
Pannacotta med passion
Lägg gelatinbladen i ett kallt vattenbad i 5 min.
Under tiden kokar du upp grädde och socker.
Lägg i gelatinbladen och rör runt.
Tillsätt vaniljsocker.
Låt svalna och häll sedan i serveringsskålar.
In i kylen minst 3 timmar.
Toppa med passionsfrukt och riven mörk choklad.
Servering
Servera gärna men färskt bröd, ett gott vin till härligt sällskap