
Att välja sin pizzaugn
Välkommen till våran sida där vi kommer hjälpa dig att hitta rätt ugn för dig.
Du kan välja att scrolla rakt ner för att se allt innehåll, eller trycka på flikarna för att se det val som passar dig bäst. Om du virrar bort dig kan du bara ladda om sidan.
Vet du vad du söker?

Vi säljer vedeldaugnar från Ooni och Forno.
En vedeldad ugn tar oftas lite längre tid att värma upp.
Kolla i listan nedan efter följande modeller:
- Ooni: Karu 12 och 16, Pro samt Fyra som eldas med pellets.
- Forno Allegro: Nonno Lillo, Nonno peppe, Pizzaiolo, Della Nonna
Dem största skillnaderna är följande.
Bättre egenskap | Forno Allegro | Ooni | Kommentar |
Isolering | X | Oonis ugnar är inte isolerade | |
Temperatur | X | X | Båda klara 450-500c |
Bärbar | X | Oonis mindre kan bäras med | |
Tjockare sten | X | Stenen i Forno är av bättre kvalitet enligt oss | |
Hantverk | X | Forno är mer småskalig produktion från Sicilien | |
Snabbhet | X | Många av Ooni ugnar är snabbare än Forno (att komma upp i temp) | |
Original tillbehör | X | Finns mängder tillbehör, men passar till viss del även forno | |
Media och videos | X | Ooni är ett mer välkänt märke |
Kundernas topplista
Vi säljer vedeldaugnar från Ooni och Forno.
En vedeldad ugn tar oftas lite längre tid att värma upp.
Kolla i listan nedan efter följande modeller:
- Ooni: Koda 12 och 16, du kan även konvertera Karu 12, Karu 16 och Pro med gasolbrönnare
- Forno Allegro: Surriento, Etna2, Nonno Peppe Gas, Nonno Peppe Luxury och Pizzaiolo Gas
Dem största skillnaderna är följande.
Bättre egenskap | Forno Allegro | Ooni | Kommentar |
Isolering | X | Oonis ugnar är inte isolerade | |
Temperatur | X | X | Båda klara 450-500c |
Bärbar | X | Oonis mindre kan bäras med | |
Tjockare sten | X | Stenen i Forno är av bättre kvalitet enligt oss | |
Hantverk | X | Forno är mer småskalig produktion från Sicilien | |
Snabbhet | X | Många av Ooni ugnar är snabbare än Forno (att komma upp i temp) | |
Original tillbehör | X | Finns mängder tillbehör, men passar till viss del även forno | |
Media och videos | X | Ooni är ett mer välkänt märke |
Detta är ett recept för riktigt napolitansk pizzadeg – kräver en del arbete men blir fantastiskt
Ingredienser
Steg för steg
- Lös upp saltet i vattnet.
Smula ner jästen i vattnet och blanda sedan ner allt mjöl.
Blanda tills det ej finns några klumpar kvar , ca 2 min.
Täck och låt degen vila ca 20 min. - Vik sedan degen från ett hörn till ett annat så att degen blir som en spänd boll.
Täck och låt vila igen ca 10-20 min. - Upprepa detta två eller tre gånger. Degen ska bli slät.
- Täck sedan degen och låt den vila i ca 21 grader i ca 8-12 timmar.
Efter 8-12 timmar bollar du degen till 260 grams bollar.
Låt dessa jäsa i burkar med lock, helst rund burka , men du kan även jäsa i jäslåda, en täckt plåt eller liknande.
Täck och låt vila ytterligare 10-14 timmar.Degen ska nästan dubblas i storlek i boll.
Letar du efter en Ooni – Gå till våran Ooni sida
Här finns en unik sida med allt du behöver veta
Det finns fler kombinationer och tillbehör inne på Ooni sidan
Här presenteras all Ooni ugnar , du hittar dem standalone eller i våra färdiga paket. Du kan alltid kontakta oss för att skräddarsy just ditt paket.
Ooni Starter kit – För dig som bara behöver det väsentligaste
Pizzaugnar och paket
Letar du efter en Ooni – Gå till våran Ooni sida
Här finns en unik sida med allt du behöver veta
Det finns fler kombinationer och tillbehör inne på Ooni sidan
Här presenteras all Ooni ugnar , du hittar dem standalone eller i våra färdiga paket. Du kan alltid kontakta oss för att skräddarsy just ditt paket.
Letar du efter en Ooni – Gå till våran Ooni sida
Här finns en unik sida med allt du behöver veta
Det finns fler kombinationer och tillbehör inne på Ooni sidan
Här presenteras all Ooni ugnar , du hittar dem standalone eller i våra färdiga paket. Du kan alltid kontakta oss för att skräddarsy just ditt paket.
Ooni Starter kit – För dig som bara behöver det väsentligaste
