
Följ med pizzabagaren @marcuspizzacorner som tillsammans med Food influencern Rami Khalil verkligen går igenom grunderna för en bra pizza!
Hitta dem på instagram
Marcus – Klicka här
Rami – Klicka här
Youtube:
Rami : Gå till YouTube kanalen
Burgerstore: Gå till YouTube kanalen
Detta är ett recept för riktigt napolitansk pizzadeg – kräver en del arbete men blir fantastiskt
Ingredienser
Steg för steg
- Lös upp saltet i vattnet.
Smula ner jästen i vattnet och blanda sedan ner allt mjöl.
Blanda tills det ej finns några klumpar kvar , ca 2 min.
Täck och låt degen vila ca 20 min. - Vik sedan degen från ett hörn till ett annat så att degen blir som en spänd boll.
Täck och låt vila igen ca 10-20 min. - Upprepa detta två eller tre gånger. Degen ska bli slät.
- Täck sedan degen och låt den vila i ca 21 grader i ca 8-12 timmar.
Efter 8-12 timmar bollar du degen till 260 grams bollar.
Låt dessa jäsa i burkar med lock, helst rund burka , men du kan även jäsa i jäslåda, en täckt plåt eller liknande.
Täck och låt vila ytterligare 10-14 timmar.Degen ska nästan dubblas i storlek i boll.
Har du tidpress - Prova Tony´s pizzadeg
Läs mer om vårt generösa bonusprogram längre ner på denna sida. Beroende på summan väljer du gratisprodukter eller presentkort via varukorgen (ej kassan)
*Valfritt kit betyder nuvarande tillgängliga bonusprodukter från varukorgen
Observera att du kan kombinera valfri produkter ifrån kategorin Pizzaugnar för att nå upp till bonusnivån
Pizzaugnar och paket
Letar du efter en Ooni – Gå till våran Ooni sida
Här finns en unik sida med allt du behöver veta
Det finns fler kombinationer och tillbehör inne på Ooni sidan
Letar du efter Forno Allegro pizzaugnar från Sicilien – Klicka här
Det finns fler kombinationer och tillbehör inne på Forno sidan