Söderholms BBq Burgare

En smakrik trippelburgare som är en twist på Burgerstores vinnande bidrag från Burgar SM 2021.En burgare ni måste testa att sätta tänderna!

Inspirerande land:

Sverige

Bröd

Porto bun

Puck

40% Högrev, 40% Bringa 20% Ryggbiff

Puckens vikt:

3×100 gr

Tillagningssätt:

Smashning

Ost:

Burgarcheddar

Toppings

  • Vitlöksmajonäs
  • Silverlök
  • Sriracha ketchup
  • Saltgurka

Hur man gör

Gör så här:

Srirachaketshup
Blanda förslagsvis 50/50 av ketchup och sriracha men gör efter smak 

Vitlöksmajjo
Baka vitlök i ugnen tills den mjuknat och mixa den sedan.
Blanda med majonäs, paprikapulver, cayennepulver, worchestershiresås och dijonsenap.

Övrigt
Skiva silverlök och saltgurka tunt

Tillagning

Smörrosta bröden.

Smasha burgarna i grillen eller i stekpanna och lägg på salt, peppar och senap. Vänd runt och lägg på två skivor cheddarost på varje köttpuck. Lägg på lock och när osten smält så lägg ihop tre puckar. Jag använde mig av väddö gårdsmejeris burgarcheddar.

 

Montering

Lägg brödet i botten och sedan vitlöksmajjo, 3x kött, saltgurka, silverlök. Lägg srirachaketshup på locket och montera på toppen.

Ingredienser

  • 300 gr högrev
  • 6 skivor burgarcheddar
  • Potatobun
  • Vitlök
  • Majonäs
  • Cayenpeppar
  • Worchestershiresås
  • Dijonsenap
  • Ketchup
  • Sriracha
  • Silverlök
  • Saltgurka
– Åter till startsidan för menyn

Inspiratör

Andreas Söderholm
@soderholms.bbq

Inlagd av

Micke
@matochvinbymicke

Dessa produkter användes till detta recept

Mer burgare?

Titta vidare bland våra olika produkter