Fresh BigMac
En BigMac tillagad med kärlek, inte lika slarvig och hastigt ihopslängd som den du köper. Fräscha tillbehör och en egengjord sås, i princip identisk med bigmac-såsen!
Inspirerande land: USA
Bröd: Potatobun
Puck: Nötkött
Puckens vikt: 2 x 80 gr
Tillagningssätt: Smashing
Ost: Cheddar
Toppings:
- Dressing
- Sallad
- Picklad gurka

Ingredienser
- Ingredienser
- Potatobun 1 1/2
- 160 gr nötkött
- 2 skivor cheddarost
- Sallad
- Pickladgurka
- 2 msk bostongurka
- 2 msk senap
- 1 tsk lökpulver
- 1.5-2 tsk paprikapulver
- 1 tsk vitvinsvinäger
Hur man gör
Gör så här:
Till dressingen:
Blanda 1 dl majonnäs
2 msk bostongurka
2 msk senap
1 tsk lökpulver
1.5-2 tsk paprikapulver
1 tsk vitvinsvinäger.
Det behövs 1 och en halv hamburgerbröd, ta exempelvis 1 lock och två bottnar. Dela ena botten mitt itu om den är för tjock!
Rosta brödet.
Rulla köttfärs till två bollar och lägg ner i en ordentligt upphettad torr panna. Smasha ut, pressa i cirka 10 sekunder. Salta, peppra och ha på senap. Vänd efter ca 1-1.5 minut. Låt sedan stekas 1-1.5 på andra sidan med. Lägg på en ostskiva på varje köttbitt. Häll ner 1 tsk vatten i pannan och sätt på locket, så osten smälter av ångan. Hacka sallad och skär upp några skivor picklad gurka.
Montering:
Bröd, dressing, köttpuck med ost, bröd, dressing, sallad, picklad gurka, köttpuck med ost, dressing, bröd.
Inspiratör
Helin
Matpalatset
Inlagd av
Micke
Matochvinbymicke