Grillade tigerräkor på surdegsbröd med hemmagjord aioli och mangosalsa.

Grillade tigerräkor på surdegsbröd med hemmagjord aioli och mangosalsa.

Intro

Ingredienser

  • Ingredienser för 2 personer:
  • Tigerräkor
  • 14 st råa tigerräkor
  • 2 st lime
  • 1 st röd chili
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl persilja
  • 1 del olivolja
  • 1 nypa socker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Aioli
  • 2 st ägg gulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vinäger
  • 1,5 dl rapsolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Salt
  • Mangosalsa
  • 2 dl mango, fryst funkar bra
  • 1 st lime
  • 1/2 röd chili
  • 1 dl persilja
  • 1/2 rödlök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Surdegsbröd
  • Köpte färdigt i affären
  • 2 skivor smakrik ost, jag körde med peppar jack ost.

Hur man gör

Tigerräkorna
Pressa vitlöken i en skål, finhacka chilin, persiljan och blanda ner.
I med olivolja, pressad lime, socker i skålen, blanda runt.
Smaka av med salt & svartpeppar.
Ner med dom tinade räkorna och rör runt. Låt dom stå och dra i 1-2 timmar.
Trä på spett
Grilla över direkt värme ca 2 minuter per sida, tills räkorna fått fin färg.
Pensla marinaden efter vändning
Aioli
Blanda ihop ägg gulorna, dijonsenap och vinäger.
Mixa med stavmixer, droppa försiktigt i oljan med jämn stråle medan du kör med mixern.
När den fått en fin konsistens pressar du i 2 klyftor vitlök. Blanda runt, smaka av med salt.
Mangosalsa
Hacka mangon i lagom stora bitar.
Blanda ner i en skål med finhackad persilj, chili och rödlök.
Press i lime.
Blanda runt och smaka av med salt och svartpeppar.
Låt stå och dra.
Surdegsbrödet
Surdegsbröd lät jag gå lite på grillen.
Efter vändning la jag på 1 skiva peppar jack ost så den fick smälta lite.
Montering/Servering
Bröd med osten
Aioli
Ruccola
Räkorna
Aioli
Bröd
Lägg upp snyggt på en tallrik med mangosalsa och njut.
Smaklig måltid.

Inspiratör

Fredde
Fredde

Inlagd av

Fredde
Freddevidgrillen