Dijon och chili smashburgare

Dijon och chili smashburgare

Dubbel smashburgare med smaker av dijon!

Inspirerande land: Sverige
Bröd: Brioche
Puck: Högrev och bringa
Puckens vikt: 2 x 80 gr
Tillagningssätt: Smashing
Ost: Cheddar Väddö

Toppings:

  • Dijonsenaps majonäs
  • Chilipicklad rödlök
  • Krispsallad
  • Saltgurka
  • Dubbel smash
  • Cheddarost
  • Karameliserad lök
  • Sriracha
Intro

Ingredienser

  • Ingredienser
  • Briochebröd
  • 160 gr färs
  • Cheddarost
  • Majonäs
  • Picklad rödlök med chili
  • Gul lök
  • Öl
  • Dijonsenap
  • Ättika
  • Socker
  • Vatten
  • Saltgurka
  • Srirasha
  • Krispsallad
  • Tryffelmajonäs

Hur man gör

Förbered
Pickla rödlök i en 2-2-1 lag (2delar vatten, 2delar socker, 1del ättika.) Hacka upp en röd chili och ha i tillsammans med löken.

Blanda ihop dijonsenap med majonnäs, salt och vitpeppar, smaka av tills önskad smak av senapen. Jag föredrar min med lite mer sting i.

Karamelisera löken.

Hacka upp en gul lök och fräs i en panna med smör till den blir gyllene, i med socker och låt det karameliseras, häll på lite öl och låt det koka ihop.

Rosta bröden på låg temperatur i smör så dom får en krispig yta.

Rulla ihop två 80g bollar av färsen.

Lägg dom på stekbordet/stekpannan och låt dom ligga en liten stund, ta sedan ett bakplåtspapper och lägg på bollarna och smasha ut dom.

Stek burgarna tills det börjar bubbla lite på toppen och ta en skrapa eller stekspade och vänd på dom, sedan på med osten och låt den smälta. Tips är att använda smältkupa eller ånga för att smälta osten.

Sedan är det dags att montera din hamburgare.

Montering:
Från botten till toppen.
Brioche botten, Dijonsenaps majonnäs, Krispsallad, Chilipicklad rödlök, Saltgurka, Dubbel smash, Cheddarost, Karameliserad lök, Sriracha, Brioche lock.

Inspiratör

Matochstrunt
Matochstrunt

Inlagd av

Micke
Matochvinbymicke