Wickedcricket

Wickedcricket

Len philadelphia, syrlig lök & het jalapeno.

Inspirerande land: USA
Bröd: Potatoe bun
Puck: 80% fet högrev, 20% brisket
Puckens vikt: 2 x 85 gr
Tillagningssätt: Smash på kolstål med gul senap
Ost: Cheddar och tryffelcheddar

Toppings:

  • Philadelphia-visp
  • Potatischips med tryffelsmak
  • Karamelliserad rödlök
  • Tunnt skivad färsk jalapeno
  • Cherry cola bbqsauce.
Intro

Ingredienser

  • Ingredienser
  • Potatobun
  • 136 gr högrev
  • 34 gr brisket
  • Väddögårdsmejeri Ekologisk cheddar x2
  • Väddögårdsmejeri Tryffelost x2
  • Philadelphia ost
  • Grädde
  • Rödlök
  • Jalapeno
  • Cherry cola bbq sås
  • 3dl Brännlands iscider
  • Farinsocker
  • Salt

Hur man gör

Förbered
Börja med att elvispa ihop philadelphia ost med en skvätt grädde, när den fått en lite fluffig men stabil konsistens lägger du den i en spritspåse inför monteringen.
Koka sedan skivad rödlök med 3dl Brännlands iscider (eller annat dessertvin /Äppelmust) tillsätt brunt farinsocker & salt tills du uppnår balansen med sälta, syra sötma (anger inga mått då detta helt beror på sortens desertvin/Äppelmust man använder, smaka er fram helt enkelt) koka tills löken precis börjar mjukna.
Skär tunna tunna skivor av färsk jalapeno.
Grovmal köttet 2 gånger på 6mm hålskiva. Rulla till 85g bollar (rör köttet med max 3-4 tryck när du gör bollen, så den inte blir för kompakt) .
Hetta upp grillen med stekplattan/gjutjärnspannan så grillen håller 235c.
Tillagning
Pensla några droppar matolja på undersidan av ditt smashjärn. Lägg sedan på lite fett på stekplattan och rosta först insida endast (några sekunder). Fortsätt sedan och lägg bollarna på stekplattan med ordentligt mellanrum från varandra. Tryck hårt på bollarna med din smash gör sedan en roterande cirkelrörelse med smashen ovanpå köttet ca 2-3 varv med tryck. Salta peppra. Använd sedan din skrapa och vänd köttet. Salta och peppra. Lägg på 2 ost skivor på varje kött.
Väddögårdsmejeri Ekologisk cheddar x2 på ena pucken. Väddögårdsmejeri Tryffelost x2 på Andra pucken. Spruta lite vatten med en Squeze flaska bredvid köttet och lägg en plåtskål ovanpå så smälter osten snabbt. Pensla lite cherrycola bbqsås på bottenbrödet. Lägg burgarna på ditt rostade bröd och börja montera.
Montering
Pensla lite cherrycola bbqsås på bottenbrödet. Lägg burgarna på ditt rostade bröd och börja montera.
Cherrycola bbqsås. 2xKött. 2xOst. 2xKött. 2XOST. Spritsa philadelphia Creme. Avrunnen karamelliserad rödlök. Färsk jalapeno. Potatischips med tryffelsmak.

Inspiratör - NorthSmoke_bbqco

Inlagd av - matochvinbymicke