Pizza bianco med kallrökt lax och löjrom by Rami
En riktig lyxpizza. Tar lite tid med värt det – alla dagar i veckan. Hur låter det här, kallrökt lax, löjrom, citron och dill? Mumms säger jag
Ingredienser
- Ingredienser för 4 personer:
- 1 sats surdegspizza (ca 250 gram per pizza bulle)
- 5 dl crème fraîche
- 2 msk vatten
- 250 gram grön sparris
- 250 gram kallrökt lax (färdigskuren)
- 1 kruka dill
- 1 citron
- 200 g löjrom
- havssalt
- svartpeppar, nymalen
Hur man gör
Tänd grillen, optimal temperatur är 300 -350 grader. För bästa resultat ska du använda en pizzasten lägg detta över deflektorplattan.
Forma degbitarna till runda pizzabottnar.
Vispa samman 3 dl crème fraiche och vatten för hand. Dela nu dina förkokta sparris stänger på mitten. Bred 3 msk av den utblandade crème fraichen på en botten. Lägg sedan på tre-fyra stänger av sparris på pizzan.
När grillen är på rätt temp, så är det dags att lägga pizzan på den heta grillen. Baka pizzan ca 5 minuter – den ska få rejält med färg.
Lägg ut fisken och Klicka på löjrom. Salta och peppra. Toppa med dill och en citronklyfta.