Lyxpizza med extra allt!

Pizza bianco med kallrökt lax och löjrom by Rami

En riktig lyxpizza. Tar lite tid med värt det – alla dagar i veckan. Hur låter det här, kallrökt lax, löjrom, citron och dill? Mumms säger jag

Intro

Ingredienser

  • Ingredienser för 4 personer:
  • 1 sats surdegspizza (ca 250 gram per pizza bulle)
  • 5 dl crème fraîche
  • 2 msk vatten
  • 250 gram grön sparris
  • 250 gram kallrökt lax (färdigskuren)
  • 1 kruka dill
  • 1 citron
  • 200 g löjrom
  • havssalt
  • svartpeppar, nymalen

Hur man gör

Tänd grillen, optimal temperatur är 300 -350 grader. För bästa resultat ska du använda en pizzasten lägg detta över deflektorplattan.
Forma degbitarna till runda pizzabottnar.
Vispa samman 3 dl crème fraiche och vatten för hand. Dela nu dina förkokta sparris stänger på mitten. Bred 3 msk av den utblandade crème fraichen på en botten. Lägg sedan på tre-fyra stänger av sparris på pizzan.
När grillen är på rätt temp, så är det dags att lägga pizzan på den heta grillen. Baka pizzan ca 5 minuter – den ska få rejält med färg.
Lägg ut fisken och Klicka på löjrom. Salta och peppra. Toppa med dill och en citronklyfta.

Inspiratör

Inspiratör - Rami Khalil