Texmex double cheese Tacoburger

Texmex double cheese Tacoburger – By Arnesmat

Byt ut det vanliga fredagsmyset med tacos och gör en burgare laddad med bl.a guacamolecreme, tomatsalsa och tortillachips

Inspirerande land: Mexico
Bröd: Potatobuns
Puck: Högrev
Puckens vikt: 2 x 100 gr
Tillagningssätt: Smashing
Ost: Cheddar Väddö

Toppings:

  • Tomatsalsa
  • Guacamolecreme
  • Sallad
  • Silverlök
  • Nachochips
Intro

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 4 hg högrevsfärs
  • 2 st Martin´s Potato Sandwich rolls
  • 8 skivor burgarcheddar
  • 1 silverlök
  • Krispsallad
  • Tomatsalsa
  • Tortilla chips alt. Nachochips
  • Guacamolecreme
  • Salt, svartpeppar och spiskummin

Hur man gör

Förbered
Tomatsalsa:
8-10 Romanticatomater
1/2 silverllök
1 vitlöksklyfta
Hackad bladpersilja
Olivolja, rödvinsvinäger, salt och peppar
Hacka alla ingredienser, blanda och smaka av med olja, vinäger, salt och peppar

Guacamolecreme:
1 Avocado
Juicen från 1/2 lime
1 Vitlöksklyfta
2 msk majonnäs
2 msk smetana
Salt och cayennepeppar
Mixa alla ingredienser med en stavmixer till en slät creme och smaka av med salt och cayennepeppar.

Gör så här:
Börja med att göra tomatsalsan och guacamolecreme och skiva löken på mandolin och lägg den i isvatten.

Brödet: Smält smör på medelvärme i en stekpanna eller stekbord. Rosta sedan bröden tills dom har en tjock gyllenbrun yta. Låt sedan bröden vila på galler med stekytan nedåt tills dom ska dressas.

Smashning: Gör 4 bollar á 100 gr av färsen.

Värm stekpanna eller stekbord till 260-280°, tänk på att använda kolstål eller gjutjärn. Lägg bollarna på stekytan och smasha ut dom så dom blir ca 8mm tjocka. Håll kvar smashjärnet 5-10 sekunder så att köttet nyper fast ordentligt i stekytan.

Använd bakplåtspapper för att undvika att köttet fastnar i smashjärnet.
Salta, peppra och krydda med lite spiskummin

Låt steka tills du ser att det bubblar i köttet och du ser att det blivit en krispig stekyta. Skrapa loss köttet med en spatula, gör detta med bestämda rörelser så du får med all stekyta.

När du flippat har du på mer salt och peppar. Avsluta med 2 skivor ost på varje kött, ställ en smältkupol över kötten så osten smälter.

Vill man få osten att smälta snabbare kan man slänga på en matsked vatten innan man ställer på smältkupolen för att hjälp osten att smälta snabbare.

Skrapa sedan loss kötten på samma vis som tidigare och lägg ett ovanpå det andra.
Lägg kötten åt sidan.

Montera burgarna genom att börja med salladen och sedan i följande ordning: tomatsalsa, guacamolecreme, isad lök, burgare med ost, hela nachochips och till sist avocadocreme igen – lägg på locket.

Montering:
Montera burgarna genom att börja med salladen och sedan i följande ordning: tomatsalsa, guacamolecreme, isad lök, burgare med ost, hela nachochips och till sist avocadocreme igen – lägg på locket.

Inspiratör

Arnes mat
Arnes mat

Inlagd av

Micke
Matochvinbymicke