Smashed Perfection

Smashed Perfection

En enkel burgare med dubbla krispiga köttpuckar, omfamnade av smält cheddarost, krispig sallad, tomat och hamburgerdressing. Otroligt enkelt, otroligt gott.

Inspirerande land: USA
Bröd: Potatobun
Puck: 100% Nötkött
Puckens vikt: 2 x 90 gr
Tillagningssätt: Smashing
Ost: Cheddar

Toppings:

  • Plocksallat
  • Tomat
  • Cheddarost
  • Hamburgerdressing
Intro

Ingredienser

  • Ingredienser
  • Potatobun
  • 180 gr Nötkött
  • 2 skivor cheddarost
  • Plocksallat
  • Tomat
  • Hamburgerdressing
  • Dijonsenap

Hur man gör

Gör så här:
Forma två bollar av nötfärsen, ställ åt sidan. Lägg ned några blad plocksallat i en bunke med iskallt vatten. Hetta upp en stekpanna med en liten klick smör, rosta insidorna av hamburgerbrödet tills de fått en gyllene färg. Bre på en klick hamburgerdressing på insidan av botten och locket av brödet. Lägg på några blad av plocksallaten, följt av två tomatskivor. Hetta upp en torr stekpanna ordentligt, det ska ryka av värme. Lägg ner en boll av köttet i taget och smasha ut, bre på en klick dijonsenap på varje köttpuck. När undersidan ser tillräckligt krispig ut, vänd och stek andra sidan. Salta och peppra. Lägg på 1 skiva cheddarost på varje köttpuck och sätt ett lock över stekpannan tills osten smälter. Placera sedan den ena köttbiten över den andra och lägg dem på tomatskivorna. Sätt på locket av brödet.

Montering:
Botten av potatisbrödet, hamburgerdressing, plocksallat, tomatskivor, dubbla köttpuckar med varsin skiva cheddarost mellan, hamburgerdressing, locket på potatisbrödet.

Inspiratör

Helin
Matpalatset

Inlagd av

Micke
Matochvinbymicke