Roasted garlic by Alexius

Hamburgare med rostad vitlök majonäs

Roasted garlic by Alexius

En smarrig burgare med lök i fokus

Inspirerande land: USA
Bröd: Brioche
Puck: Entrécote
Puckens vikt: 2 x 100 gr
Tillagningssätt: Smashing
Ost: Cheddar

Toppings:

  • Salladsblad
  • Rostad vitlöksmajonnäs
  • Rostad lök
  • Karamelliserad gul lök
  • Picklad gurka.
Intro

Ingredienser

  • Ingredienser
  • Brioche bröd
  • 200 gr entrecotefärs
  • Cheddarost
  • Sallad
  • Majonäs
  • Gullök
  • Picklad gurka
  • Rostadlök
  • Vitlök
  • Socker
  • Salt och peppar

Hur man gör

Gör så här:
Rosta vitlöken i en torr panna, pressa sedan ned den i majonnäsen och blanda. Salta, peppra och sockra vid behov.

Stek den gula löken i mycket smör. På med socker och en nypa salt. När den fått en gyllenbrun färg så tillsätter man lite vatten i pannan och sänker värmen.

Peppra och salta köttbollarna, lägg ned dom i pannan/stekbordet. Vänd dom och smasha dom på den redan brynta ytan, på så vis fastnar inte smashern i den råa färsen. Vänd när de fått en fin yta !

På med osten, och har man en brännare kan man snabba på smältningsprocessen av osten. Annars på med ett lock.

Börja bygg din burgare och ät den rykande varm !

Montering:
Bröd, majonnäs, salladsblad, kött, ost, kött, ost, karamelliserad gul lök, Picklad gurka, rostad lök, majonnäs och sist brödlocket.

Inspiratör

AlexiusLinderholm
Alexiuslinderholm

Inlagd av

Micke
Matochvinbymicke