Mästerkocksburgaren

Mästerkocksburgaren

En hamburgare som gav mig ett förkläde till Sveriges Mästerkock.

Inspirerande land: USA
Bröd: Potatobun
Puck: 100% Chuck Flap Tail, 15% talg tillsatt av mängden kött
Puckens vikt: 2 x 80 gr
Tillagningssätt: Smashing
Ost: Cheddarost Väddö

Toppings:

  • Majonnäs
  • Kinda saltgurka
  • Picklad rödlök
  • Karamelliserad gullök
  • Semitorkad tomat
  • Salladsblad.
Intro

Ingredienser

  • Ingredienser
  • Potatobun
  • 136 gr Chuck Flap Tail
  • 24 gr talg
  • 2 skivor burgarcheddar
  • Saltgurka
  • Sallad
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk
  • rödvinsvinäger
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • 3 dl rapsolja
  • 4 bifftomater
  • Olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • Färsk timjan
  • Socker
  • Peppar
  • 1 rödlök
  • 0,5dl ättika
  • 1dl socker
  • 1,5dl vatten
  • 4 gullökar
  • 3 msk smör

Hur man gör

Gör så här:
Majonäs:

1 äggula
1 tsk dijonsenap
2 msk
rödvinsvinäger
Salt
Cayennepeppar
3 dl rapsolja

Vispa ihop allt och tillsätt olja försiktigt tills du har en härlig konsistens. Smaksätt med cayennepeppar till önskad hetta.

Semitorkade tomater:

4 bifftomater
Olivolja
3 vitlöksklyftor
Färsk timjan
Socker
Salt
Peppar

Sätt ugnen på 100grader.
Skiva upp tomaterna och häll över olivolja. Finhacka vitlök och lägg på tomaterna tillsammans med lite färsk timjan. Krydda upp och massera in allt i tomaterna. Låt gå i ugnen i 2-3h tills de är helt maxade med smaker!

Picklad rödlök:

1 rödlök
0,5dl ättika
1dl socker
1,5dl vatten

Vispa ihop socker, ättika och vatten tills sockret löst sig och tillsätt fint skivad lök och låt dra i några timmar.

Karamelliserad gullök:

4 gullökar
3 msk smör

Stek lök med smör på hög värme tills du har fått en fin gyllene färg på löken. Därefter sänk temperaturen och låt steka långsamt i minst 45 minuter.

Montering från botten till toppen:
Bröd, majonäs, saltgurka, kött, ost, kött, ost, karamelliserad lök, picklad lök, 2skivor semitorkade tomater, ett salladsblad, majonäs, bröd.

https://www.instagram.com/food...Inspiratör - foodbyandersson

Inlagd av

Micke
Matochvinbymicke