Lyxig hummerburgare

Hummerburgare by Micke

En lyxig smakbomb som passar perfekt som huvudrätt eller att göra i mindre sliders.

Öppna en flaska Cremant och servera med saltade chips och löjrom!

Inspirerande land: Sverige
Bröd: Brioche
Puck: Hummer
Puckens vikt: Innehållet i en hummer
Tillagningssätt: Stekt eller grillad med smör
Ost: Vit cheddar eller Pepperjack

Toppings:

  • Syltad röd chili
  • Syrad fänkål
  • Sallad
  • Dill
  • Ponzu majonäs
Intro

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 1 st brioche hamburgerbröd
  • 1 st hummer
  • Vit burgarcheddar
  • 2 msk majonäs
  • 1-2 tsk ponzusoja
  • Riven ingefära
  • Syltad röd chili
  • Syrad fänkål
  • Sallad
  • Färsk dill

Hur man gör

Förbered
Syrade Fänkålen, ponzu majonäsen och syltade chilin är bra att göra dagen innan så dom hinner sätta sig ordentligt.
Dressing: Blanda majonäs med sojan och ingefäran. Ta lite soja och ingefära i taget och smaka av tills du tycker det är en bra smak. Smaka av med lite salt och peppar.

Syra fänkålen.
Blanda en vanlig 1-2-3 lag.
Skär fänkålen i 1-1,5 mm skivor
Häll den varma lagen över fänkålen och förvara i kylen

Syltad chili
Blanda en lag med 1 del ättika, 2 delar vatten och 3 delar socker. Skär chilin i 5 mm skivor. Häll över den varma lagen och låt svalna i kylskåp.

Tillagning
Smörstek brödet på låg temperatur så det blir en tjock gyllenbrun stekyta på snitsidan av brödet.

Dela hummern, ta ur allt kött, knäck klorna och plocka ur köttet, plocka även köttet ur armarna.
Spara skalet till en framtida fond eller soppa, jag brukar lägga det i frysen för att enkelt ta fram när det är dax för soppa.

Hetta upp en panna och lägg i en klick smör.
Stek alla hummerbitarna så dom får lite yta. Vid sista vändningen så placerar du dem så dom ligger på en yta som är lika stor som hamburgerbrödet. Lägg sedan på en skiva av osten

Montering
Bred ut ett tunt lager av majonäsen på det undre brödet så inte salladen riskerar att glida av. Lägg på salladen, den syrade fänkålen. Lägg sedan på den nystekta hummern.
Toppa sedan med dill, chili och mera av ponzumajonäsen.
Lägg på det övre brödet och servera!.
Ät och njut !

Inspiratör - matochvinbymicke

Inlagd av

Micke
Matochvinbymicke