Hemmaburgare #1

Recept på enkel smashburgare

Hemmaburgare #1

Less is more är mitt motto. Det ska inte krånglas till med allt för mycket toppings så att smaker behöver slåss om att få finnas där. Hemmaburgare #1 är en dubbel burgare med cheddar, ölbräserad rödlök och chilimajonnäs omslutet av ett rostat briochebröd.

Inspirerande land: Sverige
Bröd: Brioche
Puck: 100% högrev
Puckens vikt: 2 x 100 gr
Tillagningssätt: Smashing
Ost: Cheddar Väddö

Toppings:

  • Chilimajonnäs
  • Ölbräserad rödlök
Intro

Ingredienser

  • Ingredienser
  • Briochebröd
  • 200 gr högrevsfärs
  • Cheddarost
  • Rödlök
  • Socker
  • Öl
  • Majonäs
  • Salt
  • Peppar
  • Sambal Oelek

Hur man gör

Gör så här:
Ölbräserad rödlök
1. Börja med att skiva rödlök (ca 1-2st behövs per burgare beroende på storlek på löken).
2. Stek löken på hög temperatur tills den har fått fin färg och blivit mjuk.
3. Strö över en eller två nypor strösocker och låt löken karamelliseras
4. Häll på ca 1,5-2 dl av din favoritlager och låt löken koka tills nästan ingen vätska finns kvar. (den ska vara trögflytande)

Chilimajonnäs
1. Blanda ihop 2 dl Hellmans Majonnäs, 2 tsk Sambal Oelek, 1 krm salt och 0,5 krm vitpeppar.
2. Öka mängden Sambal Oelek om du vill ha mer hetta.

Burgaren
1. Ta fram högrevsfärsen och väg upp med en köksvåg och forma köttet till 100g bollar.
2. Rosta brödet i en klick smör i stekpannan.
3. Salta och peppra högrevsbollarna.
4. Låt bollarna få lite stekyta innan du smashar. När det börjar komma upp köttsaft ovanpå burgaren är det dags att vända på den.
5. Salta/peppra andra sidan när du vänt på burgaren.
6. Lägg på en skiva ost per puck.
7. Lägg på ett lock eller ångkupol i ca 15 sekunder så osten får smälta. När osten har smält är burgaren klar.

Montering:
1. Bre ett generöst lager med chilimajonnäs på underdelen och överdelen.
2. Lägg köttet på underdelen.
3. Lägg en hög med ölbräserad rödlök på köttet.
4. Läck på brödets överdel.

Inspiratör - Hemmaburgare


Inlagd av

Micke
Matochvinbymicke