Go nuts with brie

Hamburgare med smält brie-ost

Go nuts with brie

Den underbara smakkombon med brieost, nötter och honung är alltid uppskattad när det kommer som en förrätt eller som tilltugg på fest, men varför inte involvera den i huvudrätten?

Inspirerande land: Frankrike/Sverige
Bröd: Brioche
Puck: 100% Entrécote
Puckens vikt: 140 gr
Tillagningssätt: Stekning
Ost: Brieost

Toppings:

  • Hjortronsmayo
  • Ruccola
  • Nötter
  • Honung
Intro

Ingredienser

  • Ingredienser
  • Briochebröd
  • 140 gr Mald Entrecote
  • Hjortron
  • Brieost
  • Majonäs
  • Ruccola
  • Nötter
  • Honung
  • Salt
  • Peppar
  • Smör

Hur man gör

Förbered
Börja med toppingen, skär bitar av brieosten, ca 5-7mm tjocka,
Blanda ihop mayo, ordentligt med hjortron, salt & peppar- klar!
Rosta valfria nötter, jag tycker valnötter samt pistasch blir en riktigt grym kombo, blanda sedan nötter med lite honung för att det ska hålla ihop ordentligt!
Stek på briochebröd i smör för att få till en grym yta och sötma.
Forma burgaren, platta till, gärna en puck på 1.5-2cm, inget smash här!
Stek burgaren till önskad stekgrad!
Montering:
Självklart bröd i botten, en ordentlig bädd av ruccola, på med Hjortronsmayon, köttpucken, brieosten på kötten sedan toppa med nötblandningen!

Inspiratör

MatmedDennis
MatmedDennis

Inlagd av

Micke
Matochvinbymicke