Go nuts whit brie

Den underbara smakkombon med brieost, nötter och honung är alltid uppskattad när det kommer som en förrätt eller som tilltugg på fest, men varför inte involvera den i huvudrätten?

Inspirerande land:

Frankrike/Sverige

Bröd

Brioche

Puck

100% entrecote

Puckens vikt:

140 gr

Tillagningssätt:

Stekning

Ost:

Brieost

Toppings

  • Hjortronsmayo
  • Ruccola
  • Nötter
  • Honung

Hur man gör

Förbered

Börja med toppingen, skär bitar av brieosten, ca 5-7mm tjocka,
Blanda ihop mayo, ordentligt med hjortron, salt & peppar- klar!
Rosta valfria nötter, jag tycker valnötter samt pistasch blir en riktigt grym kombo, blanda sedan nötter med lite honung för att det ska hålla ihop ordentligt!
Stek på briochebröd i smör för att få till en grym yta och sötma.
Forma burgaren, platta till, gärna en puck på 1.5-2cm, inget smash här!
Stek burgaren till önskad stekgrad!

Montering:

Självklart bröd i botten, en ordentlig bädd av ruccola, på med Hjortronsmayon, köttpucken, brieosten på kötten sedan toppa med nötblandningen!

 
 

Ingredienser

  • Briochebröd
  • 140 gr Mald Entrecote 
  • Hjortron
  • Brieost
  • Majonäs
  • Ruccola
  • Nötter
  • Honung
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
 
– Åter till startsidan för menyn

Inspiratör

Dennis
@mat.med.dennis

Inlagd av

Micke
@matochvinbymicke

Dessa produkter användes till detta recept

Mer burgare?

Titta vidare bland våra olika produkter