Fresh BigMac

Fresh BigMac

En BigMac tillagad med kärlek, inte lika slarvig och hastigt ihopslängd som den du köper. Fräscha tillbehör och en egengjord sås, i princip identisk med bigmac-såsen!

Inspirerande land: USA
Bröd: Potatobun
Puck: Nötkött
Puckens vikt: 2 x 80 gr
Tillagningssätt: Smashing
Ost: Cheddar

Toppings:

  • Dressing
  • Sallad
  • Picklad gurka
Intro

Ingredienser

  • Ingredienser
  • Potatobun 1 1/2
  • 160 gr nötkött
  • 2 skivor cheddarost
  • Sallad
  • Pickladgurka
  • 2 msk bostongurka
  • 2 msk senap
  • 1 tsk lökpulver
  • 1.5-2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Hur man gör

Gör så här:
Till dressingen:

Blanda 1 dl majonnäs
2 msk bostongurka
2 msk senap
1 tsk lökpulver
1.5-2 tsk paprikapulver
1 tsk vitvinsvinäger.

Det behövs 1 och en halv hamburgerbröd, ta exempelvis 1 lock och två bottnar. Dela ena botten mitt itu om den är för tjock!

Rosta brödet.

Rulla köttfärs till två bollar och lägg ner i en ordentligt upphettad torr panna. Smasha ut, pressa i cirka 10 sekunder. Salta, peppra och ha på senap. Vänd efter ca 1-1.5 minut. Låt sedan stekas 1-1.5 på andra sidan med. Lägg på en ostskiva på varje köttbitt. Häll ner 1 tsk vatten i pannan och sätt på locket, så osten smälter av ångan. Hacka sallad och skär upp några skivor picklad gurka.

Montering:
Bröd, dressing, köttpuck med ost, bröd, dressing, sallad, picklad gurka, köttpuck med ost, dressing, bröd.

Inspiratör

Helin
Matpalatset

Inlagd av

Micke
Matochvinbymicke