Double smash burger som en kung

Double smash burger som en kung

En 200 gr dubbel smash med smak av biff och smält ost. Passar perfekt till hösten. Servera med lite krispig coleslaw och en kall öl!

Inspirerande land: SVERIGE
Bröd: Brioche
Puck: 100% bringa ca 25-30% fetthalt
Puckens vikt: 2×100 gr
Tillagningssätt: Smash på kolstål med gul senap
Ost: Cheddar

Toppings:

  • Garlic majjo
  • Silverlök
  • Snabb syrad gurka
  • Rökt sidfläsk
  • Krispigt salladsblad
Intro

Ingredienser

  • ½ Silverlök
  • Några inlagda gurkor
  • Salt & Svartpeppar
  • Cheddarost
  • Salladsblad
  • 2 paket Bacon
  • Dressing:
  • 2 dl Majonnäs
  • ½ dl Senap
  • Några matskedar av lagen från kapris (det är hemligheten)
  • För brödet:
  • 50 g Smör
  • 1 Vitlök
  • ½ Halv chili

Hur man gör

Så här gör du:
Blanda ihop dressingen, och mal därefter köttet (se mer kring detta under tips.). Stek bacon, ställ åt sidan tills det är dags att montera burgarna. Blanda smörblandning för pensling av bröden. Förbered all topping. Börja med att rosta hamburgerbröden. Smasha ut köttet, och låt grillen vara riktigt varmt på.

Det du vill uppnå är en så kallad maillardreaktion. Det är en kemisk reaktion som sker mellan kolhydrater och protein, vilket ger en brun färg och den goda smaken du är ute efter. Salta och peppra sedan. Efter du vänt burgarna lägger du på ost. Förbered bröden genom att bre på ett lager av dressingen på botten. Lägg nu på bacon direkt på den smälta osten.

Flytta över köttpucken (eller puckarna) till de bröd som du förberett med dressing. Sedan lägger du på resten av toppingen.

Tips:
Om du har möjlighet, så se till att hålla köttkvarnen kall genom att förslagsvis lägga de delar som mal köttet i frysen. En kall kvarn gör att köttet inte fastnar lika lätt medan du maler. Mät upp 100 g köttfärs som du försiktigt formar till bollar. Du vill inte att de ska bli för kompakta för då blir burgaren inte lika bra.

Inspiratör

Rami
RAMI.BBQ.SWE

Inlagd av

Rami
RAMI.BBQ.SWE