Crispy Chicken-Mac

Crispy Chicken-Mac

Dubbla pankopanerade kycklingfiléer omfamnade av cheddarost-skivor, krispig sallad, tomat och en egengjord Big-Macdressing.

Inspirerande land: Sverige
Bröd: Potatobun
Puck: 100% Kyckling
Puckens vikt: 2 x 50 gr
Tillagningssätt: Fritering
Ost: Cheddar

Toppings:

  • Plocksallat
  • Tomat
  • Cheddarost
  • Egen BigMacdressing
Intro

Ingredienser

  • Ingredienser
  • Potatobun
  • 100 gr kycklingfilé
  • 2 skivor cheddarost
  • Plocksallat
  • Tomat
  • Majonäs
  • Ketchup
  • Dijonsenap
  • Vitvinsvinäger
  • Bostongurka
  • Paprikapulver
  • Mjöl
  • Ägg
  • Pankoströbröd

Hur man gör

Gör så här:
Banka ut kycklingfiléen och skär i 2 ungefär lika stora delar.

Till panering:

Alternativ 1: Förbered tre skålar; en med uppvispat ägg, en med mjöl, en med pankoströbröd kryddat med cayennepeppar. Doppa först kycklingfiléen i mjöl, sedan i ägg, sedan i mjöl igen, sedan i ägget igen och täck sist i pankoströbröd. Gör likadant med andra delen kycklingfiléen.

Alternativ 2: Ta fram en skål och blanda ungefär 1 dl vetemjöl med salt och peppar, häll sedan ner lite vatten åt gången och blanda hela tiden runt till en tjock smet. Häll upp pankoströbröd på en tallrik, krydda med cayennepeppar och blanda runt. Doppa först de delade kycklingfiléerna i smeten, täck sedan i pankoströbröd. Hetta upp en stekpanna med en klick smör, rosta insidorna av hamburgerbrödet.

Fritera kycklingfiléerna ungefär 1-2 minuter per sida beroende på dess tjocklek. Lägg på en skiva cheddarost på varje bit kycklingfilé direkt när dem är färdigfriterade så osten smälter.

Dressing: Blanda 2 tsk majonnäs, 1 tsk ketchup, 0.5 tsk dijonsenap, 0.5 tsk vitvinsvinäger, 1.5 msk bostongurka och 0.5 tsk paprikapulver. Smaka av med salt och peppar.

Montering:
Börja med botten av hamburgerbrödet, bre på halva dressingen. Några blad plocksallat, två skivor tomat, ena biten kycklingfilé över den andra, resten av hamburgerdressingen och locket på brödet.

Inspiratör

Helin
Matpalatset

Inlagd av

Micke
Matochvinbymicke