Christianbeerfood burgaren

Christianbeerfood burger

En saftig dubbelburgare med hetta från picklad jalapeno och en dressing med bacon!

Inspirerande land: USA
Bröd: Potatobun
Puck: 50% högrev 30% entrécote 20% bacon
Puckens vikt: 2 x 90 gr
Tillagningssätt: Smashing
Ost: Cheddar Väddö

Toppings:

  • Baconmajonnäs
  • Picklad röd jalapeño
Intro

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 360 gr högrev
  • 220 gr entrecôte
  • 2 paket bacon
  • 16 skivor Burgarcheddar från Väddögårdsmejeri
  • 4st 4” Hamburgerbröd från Martin’s potatorolls
  • 2,5 dl Hellman’s Majonnäs
  • Picklad jalapeño
  • Smör
  • Salt
  • Färskmalen svartpeppar

Gör så här:
Baconmajonnäs:
Börja med att strimla ett paket bacon och stek i en stekpanna utan matfett tills det är knaperstekt. Blanda sedan majonnäsen med det flytande fettet från stekpannan och baconet. Smaka av med färskmalen svartpeppar.

Färsen:
Skär högreven, entrecôten och ett paket bacon i små bitar och blanda ordentligt.
Mal köttet på grov skiva två gånger.

Forma sedan 90gr bollar.

Tänk på att inte hantera färsen för mycket så den blir kompakt.

Brödet:
Smält smör på medelvärme i en stekpanna eller på stekbord. Rosta sedan bröden tills dom har en tjock gyllenbrun yta. Låt sedan bröden vila på galler med stekytan nedåt tills dom ska dressas.

Smashning:
Värm stekpanna av gjutjärn eller kolstål, eller ett stekbord till 280°.
Lägg bollarna på stekytan och smasha ut dom så dom blir lite större än brödet. Håll kvar smashjärnet 5-10 sekunder så att köttet nyper fast ordentligt i stekpannan/stekbordet.

Använd bakplåtspapper för att undvika att köttet fastnar i smashjärnet.
Salta och peppra.

Låt steka tills du ser att det bubblar i köttet och du ser att det blivit en krispig stekyta, ca 1 minut och 45 sekunder.
Skrapa loss köttet med en stekskrapa, gör detta med bestämda rörelser så du får med all stekyta.

När du flippat har du på mer peppar. Avsluta med 2 skivor burgarcheddar på varje kött och ställ en smältkupol över kötten så osten smälter.

Skrapa sedan loss kötten på samma vis som tidigare och lägg ett ovanpå det andra.
Lägg kötten åt sidan.

Montering:
Ringla eller stryk ett tunt lager av baconmajonnäs på det undre brödet.
Lägg sedan på köttet och sedan 5-6 skivor picklad jalapeño.
Stryk sedan ett tunt lager baconmajonnäs på det övre brödet. Placera det sedan ovanpå gurkan och tryck till lite.

Inspiratör

Christianbeerfood
Christianbeerfood

Inlagd av

Micke
Matochvinbymicke