Bookmaker-burgare

Bookmaker-burgare

En bookmaker toast fast som hamburgare. Servera med en kall öl.

Inspirerande land: Sverige
Bröd: Potatobun
Puck: 65% högrev 25% bringa 10% talgfett
Puckens vikt: 160 gr
Tillagningssätt: Smashing
Ost: Cheddar

Toppings:

  • Picklade senapsfröna
  • Riven gravad äggula
  • Dijonnaise smaksatt med riven pepparrot
  • Hackad rödlök
  • Hackad romansallad
Intro

Ingredienser

  • Ingredienser
  • Potatobun
  • 105 gr högrev
  • 40 gr bringa
  • 15 gr talgfett
  • 2 skivor cheddarost
  • Majonäs
  • Crème fraiche
  • Dijonsenap
  • Pepparrot
  • Hackad rödlök
  • Picklade senapsfrön
  • Romansallad

Hur man gör

Gör så här:
Förberedelse.

Grava äggula (4st).
1 dl strösocker
1 dl salt
4 äggulor
Blanda socker och salt. Strö ut hälften av blandningen i en liten form. Gör fördjupningar i blandningen och lägg ner en äggula i varje. Strö försiktigt över resten av salt-och sockerblandningen. Täck med plastfolie och förvara i kylskåpet i fyra dagar. 4:e dagen, sätt ugnen på 80grader. Lyft upp äggulorna och borsta försiktigt av överflödigt salt. Skölj gulor i en skål med kallt vatten och torka försiktigt av med hushållspapper. Lägg gulorna på ett bit bakplåtspapper på ett ugnsgaller mitt i ugnen. Låt torka ca 2 timmar, tills de är helt torra.

Picklade senapsfröna räcker till 4 portioner
2 dl vatten
2 dl äppelcidervinäger
0,75 dl socker
1 tsk salt
1,5 dl senpasfrön
Koka upp lag och häll i senapsfrön. Låt koka i ca 1 timme, på svag värme.

Dijonnaise med riven pepparrot räcker till 4 portioner
3 msk riven pepparrot
2 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
0,5 tsk svartpeppar
Blanda allt.

Börja med att rosta brödet, låt vila på galler. Lägg köttpuckarna/bollarna på en stekyta, använd ett smash järn för att platta till puckarna/bollarna så dom blir ca 7-8 mm tjock, håll kvar i ca 10 sekunder. Salta och peppra. När det börjar bubbla i köttet är det dags att vända. Lägg på 2 ostskivor på varje kött.

Montering:
Bred på ett lager dijonnaise med pepparrot, hackade rödlök och romansallad, riven/skivade gravad äggula (bre ut de) på det undre brödet. Lägg på kötten och toppa med picklade senapsfrön (bre ut de), placera sedan det övre brödet ovanpå. Njut!

Inspiratör

Jaeniskitchen
Jaeniskitchen

Inlagd av

Micke
Matochvinbymicke