Bambam Burgaren

Stor saftig burgare utan en gnutta torrhet. Drypande god utan strul.

Inspirerande land:

Sverige / USA

Bröd

Brioche

Puck

100% Högrev

Puckens vikt:

2×100 gr

Tillagningssätt:

Smash

Ost:

Burgarcheddar

Toppings

  • Sallad
  • Tomat
  • Picklad rödlök
  • Rostad lök
  • Bostongurka
  • Dijonsenapskräm
  • Chipotle majonnäs
  • Dubbel cheddarost.

Hur man gör

Förbered

Rulla ihop 2st 100gr högrevsfärs bollar lägg i pannan/stekbord, jag använder brynt smör för smakens skull. Jag värmer mitt smash järn ganska mycket innan jag pressar burgarna istället för att lägga papper imellan.
Rosta bröden också med det brynta smöret tills det blir gyllene och sedan vänd på det och låt det gå en stund.
Flippa burgarna och lägg på 2xcheddar på varje samt rostad lök på den du väljer ha underst.
Smält osten under kupa, finns ingen kupa så stänk på lite vatten runt om så att osen hjälper till med smältningen.
Under tiden kötter går klart monterar jag ihop nedre delen av bröd samt tillbehör.
På locket drar jag ut på dijonsenapskrämen på samt bostongurka och en tomat skiva. När allt är klart lägger jag på locket på köttet och sen monterar ihop allt.
 

Montering:

Rostad brioche botten, Chipotlemajonäs, Sallad, Picklad rödlök, En puck med 2x cheddar och rostadlök, En puck med 2x cheddar, En tomatskiva, Bostongurka, Dijonsenapskräm, Brioche locket.

 
 

Ingredienser

  • Briochebröd
  • 200 gr högrev
  • 4x burgarcheddar
  • chipotlemajonäs
  • Sallad
  • Picklad rödlök
  • Rostadlök
  • Tomat
  • Bostongurka
  • Dijonsenapskräm
 
– Åter till startsidan för menyn

Inspiratör

Christian Arnell
@Matochstrunt

Inlagd av

Micke
@matochvinbymicke

Dessa produkter användes till detta recept

Mer burgare?

Titta vidare bland våra olika produkter