Anderssonbbq burgaren

En dubbelburgare med baconlökringar och sweetchili majonäs!

 

Inspirerande land:

USA

Bröd

Potatobun

Puck

60% Högrev, 40% Bringa

Puckens vikt:

2×90 gr

Tillagningssätt:

Smashning

Ost:

Cheddar

Toppings

  • Sweet chili majonäs
  • Baconlökringar
  • Gullök

Hur man gör

Gör så här:

Börja med att skiva en gul lök lite tjockare i ringar. Ta fram baconet och linda bacon runt lökringen så du får härliga bacon-lökringar. Stek dessa sen i en het panna eller på grillen till önskad nivå.

Skiva även en gul lök väldigt tunt. Denna ska du ha i botten av burgaren.

Dressing: Blanda mayon med sweetchili såsen. Ta önskad mängd efter tycke och smak.

Rosta brödet.

Smasha köttet i en het panna, krydda med salt och peppar. Efter du flippat burgarna så lägger du på osten och låter den smälta, stapla burgarna på varandra och börja montera din burgare.

Montering:

I botten av brödet så lägger du på mayo och den tunt skivade löken. Sen lägger du på 2 smashade 90grams puckar med cheddarost på.
Över puckarna lägger du sedan lökringarna. Dela gärna två ringar så du får runt hela och lägg en mindre i mitten.
Sen i locket lägger man ytterligare lite mayo.

 

Ingredienser

  • Sweetchili
  • Hellmans mayo
  • Potato bun
  • Gul lök
  • Bacon
  • Cheddarost
  • Färsblandning 60%högrev 40%bringa.
– Åter till startsidan för menyn

Inspiratör

Jesper Andersson
@anderssonbbq

Inlagd av

Micke
@matochvinbymicke

Dessa produkter användes till detta recept

Mer burgare?

Titta vidare bland våra olika produkter