Vardagspizza med grönsaker!

Pizza med aubergine, champinjoner och mozzarella

Många tänker att det är bökigt att göra pizza så man väljer att laga något annat. Men med detta recept så är den klar inom två timmar. Smakrik och saftig.

Intro

Ingredienser

  • Ingredienser för 4 personer:
  • 25 g jäst
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • Tomatsås:
  • 1 burkar italienska plommontomater
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 knippe färsk basilika
  • salt
  • svartpeppar
  • Fyllning:
  • 400 g komozzarella
  • 1 förp champinjoner
  • 1 aubergine

Hur man gör

Smula ner jästen i en bunke och häll över fingervarmt (37 grader) vatten. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, mjöl och arbeta ihop till en deg. Jäs degen övertäckt 0.5-1 timme. Kavla sedan ut degen till önskad form och lägg på bakplåt.
Gör tomatsåsen: Hälla ner en burk med krossade tomater i en sil, låta vätskan rinna av. Tillsätt olivolja, vitlök, salt, peppar och basilika.
Tänd upp grillen på 300-350, jag använder till fördel min Pellets grill, det går snabbt och ger en mycket god smak av röker.
Skölj och skär ner aubergine och champinjoner. Skala och riv vitlöken samt citron zest över svampen, häll även några droppar olivolja över dem. Lägg ut såsen på den utkavlade degen.
montera nu pizzan men sås, auberginen, svampen och osten.
Tillaga den i ca 3-5 minter.
(valfritt steg)Ta ut pizzan och lägg över lite ruccola blandat med lite ost och svartpeppar.

Inspiratör - Rami Khalil